Biden styrker sin posisjon i Georgia, Nevada og Pennsylvania, mens Trump gjør det samme i Arizona. AP og Fox News har kåret Biden til vinner i Arizona, men andre amerikanske medier har ennå ikke gjort det.

Det er to andre delstater nyhetsbyrået AP ennå ikke har kåret en vinner i, Alaska og North Carolina. Trump leder i begge, men det er ikke forventet betydelige oppdateringer fra disse statene før neste uke.

Slik er situasjonen i de fire stridsstatene ved midnatt østkysttid (klokken 6 fredag norsk tid):

Arizona:

Joe Bidens ledelse har krympet fra et forsprang på rundt 69.000 stemmer til 46.667. Det gjenstår å telle rundt 250.000 stemmer, flesteparten av disse er fra Maricopa-fylket, som er det mest folkerike i delstaten.

Georgia:

Donald Trumps ledelse, som var på 18.000 stemmer tidlig torsdag, var krympet til 1.805 torsdag kveld. Det gjenstår rundt 14.000 stemmer, i tillegg til poststemmer fra soldater. Disse poststemmene kan bli avgjørende hvis resultatet blir svært jevnt, og vil ikke bli opptalt før om flere dager. Resultatet kan bli så jevnt at det går mot omtelling. Trolig vil det ta dager før resultatet er slik at det kan kåres en vinner.

Nevada:

Donald Trump hadde et håp om å knappe innpå Bidens ledelse her, men i stedet har Biden økt fra en ledelse på rundt 8.000 stemmer torsdag morgen, til 11.438 torsdag kveld. Det er opptalt 89 prosent av stemmene. Det er ikke ventet flere stemmer herfra før fredag.

Pennsylvania:

Torsdag morgen ledet Trump med mer enn 160.000 stemmer, men torsdag kveld er denne ledelsen krympet til kun 22.576. Også her kan det gå mot omtelling. Stemmene som gjenstår, drøyt 300.000, er stort sett poststemmer. Det kan trolig ikke kåres en vinner i delstaten før tidligst fredag.

(©NTB)