Gå til sidens hovedinnhold

Dette er korona-situasjonen i din kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

60 smittet – mange venter på prøvesvar.

Dette er status for koronaviruset Covid-19 i kommunene på Romerike fredag kveld:

Ullensaker: Seks personer er nå bekreftet smittet av koronavirus. De seks personene er i hjemmeisolasjon. Smitten er lokalisert til smitteområder i utlandet. Det har ikke vært noen fare for smitte til skole og barnehage fra de smittede, skriver kommunen på sine nettsider.

Lørenskog: Fredag opplyser Lørenskog kommune at de har påvist smitte hos 15 personer i kommunen. Det betyr at det har kommet to nye tilfeller det siste døgnet. Kommunen ventet også svar på mange prøver.

Nes: Ett nytt bekreftet tilfelle fredag, nå totalt tre smittede personer. Venter fortsatt på svar på flere tester.

Nannestad: Kommunen har fredag fått sine to første tilfeller av koronasmitte. – Det er to personer i samme husstand. Begge har vært utenlands. De har nokså milde symptomer og er nå i hjemmeisolering. Vi har rundt 30 personer i karantene og venter på prøvesvar, sier kommuneoverlege Tom Sundar.

Rælingen: I Rælingen kommune er det nå bekreftet to smittetilfeller. Onsdag kveld kom det første, og torsdag kveld ble den andre positive prøven bekreftet. Begge skal ha fått smitten fra reise i Østerrike og er i hjemmeisolering.

Eidsvoll: Av 10 prøveresultater som forelå onsdag kveld, var hele seks positive. Kommunen har nå totalt sju bekreftede tilfeller av koronavirus. Uendret fredag kveld, men det forventes at tallet vil stige.

Lillestrøm: Fredag er det to nye positive prøver, slik at kommunen nå har fem bekreftede tilfeller. – Vi har sluttet å telle hvor mange som er i hjemmekarantene. Men jeg kan opplyse at alle ungene i Melby barnehage og deres foreldre fortsatt er i karantene fordi en smittet person besøkte barnehagen tidligere i uka, sier ordfører Jørgen Vik.

Hurdal: Fortsatt ingen smittede personer, men to personer er i hjemmekarantene.

Gjerdrum: Det er fremdeles ikke meldt om positive prøver i Gjerdrum. Alle prøver har så langt vært negative.

Aurskog-Høland: Kommunen har ett påvist tilfelle av koronavirus. Til sammen har 21 personer blitt testet, og man har fått 16 negative svar. Det betyr at man venter på fire prøvesvar.

Enebakk: Fredag kveld har det blitt bekreftet at tre personer til har fått koronaviruset i Enebakk. Dermed har åtte personer fått påvist smitte i kommunen.

Nittedal: I løpet av det siste døgnet har det blitt bekreftet hele sju nye tilfeller av koronaviruset. Der har til sammen 11 personer fått påvist viruset i kommunen.Man venter også svar på flere prøver.

Rapportene om hvor mange smittede man har i de forskjellige kommunene, er nå bare en indikasjon på hvor mange smittede som finnes. Helsemyndighetene har sluttet å teste på mistanke. Nå er testing reservert for personer og helsepersonell med akutt luftveissykdom og sårbare personer med milde symptomer.

Kommentarer til denne saken