Politikerne i Lørenskog har vedtatt å bygge en håndball-arena med to flater og en svømmehall med eget terapibasseng i tilknytning til nye Fjellhamar skole som skal stå klar i 2023.

Både Lørenskog & Rælingen Kappsvømmingsklubb (LRK) og Fjellhammer IL tror de vil få en helt ny hverdag når anlegget kan tas i bruk om cirka fire år.

– Enormt løft

– Dette ser veldig bra ut. Vi er også veldig glade for at kommunen har tatt oss med inn i planleggingen og lyttet til forslagene vi er kommet med. Sluttresultatet vil gi oss helt andre muligheter, både med tanke på trening og arrangement, sier daglig leder Per Nygren i Fjellhammer IL og styremedlem Tom Erik Evensrud i LRK.

For svømmeklubben tror de anlegget – et 25 meters basseng med åtte baner – vil gi dem en helt ny hverdag. I løpet av året håper de å runde tusen medlemmer, men anleggssituasjonen er kritisk.

– Dette er et enormt løft for oss. Det betyr alt. Nå har vi virkelig muligheten til å vokse som klubb. Anlegget vi har på Kjenn brukes stort sett til folkebad, mens hallen på Sandbekken er så gammel at den krever mye renovasjon. Må den stenges, kan vi like gjerne legge ned konkurransepartiene våre. Den nye hallen gir oss også muligheten til å ivareta svømmeopplæring både av barn, unge og en del andre grupper.

Vil ha NM

Evensrud regner med at svømmeanlegget til rundt 200 millioner kroner vil gi konkurransedelen av klubben et betydelig løft.

– Det som er vedtatt i kommunestyret er at dette, i tillegg til å være et opplæringsbasseng, skal være et konkurranse- og treningsbasseng som tilfredsstiller kravene for å ha store nasjonale konkurranser som NM eller aldersbestemte mesterskap. Det tar vi sikte på å arrangere kort tid etter hallen åpner.

Plass til 2.000

I Fjellhammer IL hevder de å ha svelget skuffelsen etter at politikerne sa nei til gigantprosjektet Fjellhamar Arena tidligere i år. Da var også Per Nygren knallhard i kritikken og mente de ikke var tatt på alvor. Det føler den daglige lederen imidlertid at de blir nå.

– Fjellhamar Arena var noe som hadde vært bra for hele idretten i Lørenskog, men det må vi bare legge bak oss. Nå føler vi at dialogen er veldig god. Vi inviteres til alle møter og de er åpne for endringene vi foreslår.

Flerbrukshallen inneholder to baneflater som kan gjøres om til en arena med teleskoptribuner og plass til 2.000 tilskuere.

– Dette gir jo både toppen og bredden av klubben langt bedre muligheter.