Det sier Marianne Larsen, styreleder for Romeriksspillene. I samarbeid med Opera til folket står de bak lørdagens store operasatsing på Blaker skanse.

– Opera til folket jobber med å presentere opera på en måte som folk forstår. De forteller historien på forhånd, og det som presenteres er utdrag av de mest kjente operettene, sier Larsen.

Det er et sammendrag av operaen "Tosca" som skal framføres på skansen lørdag kveld. Strømling og baryton Trond Halstein Moe har regissert oppsetningen. Han har laget et sammendrag som varer litt over en time, og han synger også en av rollene. Moe har vært ansatt på Den Norske Opera i mange år.

Hans kone, Berit Bagøien Moe, er også sentral i oppsetningen som pianist, og deres datter Ingegjerd Bagøien Moe deltar også. Hun er et kjent navn innen operaverdenen og har sunget ved flere operaer både i utlandet og her hjemme. I tillegg synger tenoren Thomas Ruud en av rollene. Han har vært ansatt ved flere operaer i Tyskland. Han har vært med på tidligere oppsettinger på Blaker skanse.

– Dette blir ren og rå stemmeprakt i praktfulle omgivelser. Mange tenker nok kanskje at opera er veldig vanskelig å forstå, men egentlig dreier de klassiske operaene som "Tosca" seg om livet store temaer - livet, døden, kjærlighet og svik, sier Marianne Larsen.