– Det virker som om folk synes dette er spennende

MØTTE PENDLERNE: Denne staben fra Romerikes Blad delte ut både ferske boller og ferske nyheter til pendlere på Lillestrøm stasjon: Markedskoordinator Hege Agnes Jenssen (t.v.), journalist Tina Aardahl, nyhetssjef Jon Theodor Hauger-Dalsgard, markedskoordinator Anita Eriksen og administrerende direktør Kristina Fritsvold Nilsen.

MØTTE PENDLERNE: Denne staben fra Romerikes Blad delte ut både ferske boller og ferske nyheter til pendlere på Lillestrøm stasjon: Markedskoordinator Hege Agnes Jenssen (t.v.), journalist Tina Aardahl, nyhetssjef Jon Theodor Hauger-Dalsgard, markedskoordinator Anita Eriksen og administrerende direktør Kristina Fritsvold Nilsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pendlere både i Lillestrøm og på Jessheim fikk i morgentimene onsdag stifte nærmere bekjentskap med Romerikes Blads to nye ultralokale aviser på Romerike.

DEL

– Det virker som om folk synes dette er spennende og kult. Selv i en travel morgenstund har mange tid til å stoppe opp for å høre litt om de nye lokalavisene, og tilbakemeldingene har bare vært positive, forteller journalist Tina Aardahl i MittLillestrøm.

Sammen med et knippe andre RB-ansatte sto hun i morgentimene onsdag på Lillestrøm stasjon for å dele ut ferske boller og en flyer med informasjon om de digitale nysatsingene MittLillestrøm og MittJessheim.

Mer om nærmiljøet

Jarle Blindheim fra Kjeller var blant dem som tok seg tid til å stoppe opp. Han hadde allerede fått med seg nyheten i Romerikes Blads nettavis.

– Dette er midt i blinken for meg. Jeg har vært abonnent lenge, og vil gjerne vite mer om hva som skjer i nærmiljøet, slår han fast på vei inn i stasjonsbygningen.

GODT MOTTATT: Jarle Blindheim fra Kjeller var en av flere lesere som ønsket budskapet fra MittLillestrøm-journalist Tina Aardahl velkommen.

GODT MOTTATT: Jarle Blindheim fra Kjeller var en av flere lesere som ønsket budskapet fra MittLillestrøm-journalist Tina Aardahl velkommen. Foto:

Og nettopp nærmiljøet er stikkordet for de nye ultralokalavisene.

– Vi skal skrive om det folk i Lillestrøm er opptatt av, og håper folk vil tipse oss! slår Tina Aardahl fast.

Romerikes Blads administrerende direktør Kristina Fritsvold Nilsen var også på plass på stasjonen for å møte lillestrømlinger på vei til dagens gjøremål onsdag morgen.

– Responsen er veldig positiv. Folk er interessert og har mange spørsmål om hva dette er for noe. Fra vår side handler dette om å gi leserne våre enda bedre innhold. Folk higer etter flere saker fra sitt hjemsted, og en ultralokal nettavis fra hver av de to byene på Romerike er vår måte å imøtekomme dette på, sier hun.

Raskt voksende byer

Også på Jessheim stasjon møtte pendlerne et knippe RB-ansatte onsdag morgen –deriblant avisas ansvarlige redaktør Magne Storedal, som forteller at folk tok imot den nye lokalavisa med stor interesse.

TØFFERE KONKURRANSE: På Jessheim tilspisser kampen om leserne seg med RBs nysatsing. Journalist Elisabeth Johnsen (t.v.), ansvarlig redaktør Magne Storedal, key account manager for eiendom, Solveig Rudi Andersen, samt MittLillestrøm-journalist Knut Storvik.

TØFFERE KONKURRANSE: På Jessheim tilspisser kampen om leserne seg med RBs nysatsing. Journalist Elisabeth Johnsen (t.v.), ansvarlig redaktør Magne Storedal, key account manager for eiendom, Solveig Rudi Andersen, samt MittLillestrøm-journalist Knut Storvik. Foto:

– Både Jessheim og Lillestrøm er noen av de sterkest voksende byene i Norge, og alt tyder på at veksten vil fortsette. Det å drive journalistikk på en slik drivende utvikling er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt, og selv om MittJessheim og MittLillestrøm i utgangspunktet skal være positive aviser, så vil vi også ta tak i det som ikke fungerer så bra. All vekst avler voksesmerter, slår Storedal fast.

– På Jessheim blir det nå en tøffere kamp om leserne – i tillegg til nettavisa Jessheimpuls, kunne Eidsvoll Ullensaker Blad tirsdag fortelle at også de etablerer eget kontor på Jessheim?

– Ja, her blir det økt konkurranse – men allerede fra dag én tar Romerikes Blad posisjonen som den viktigste nyhetsformidleren på Jessheim, konstaterer Magne Storedal.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken