Når den tid kommer og man skal se tilbake på pandemien, så er det én gruppe som skiller seg ut: Sykepleierne og helsefagarbeidere som gikk dag inn og natt ut for å beholde og sikre beredskapen i samfunnet vårt.

Flere har påpekt viktigheten av et lønnsløft for å klare å beholde og samtidig rekruttere flere til dette yrket, da passer det faktisk dårlig å redusere årslønnen deres med 2.200 kroner.

Hvordan lønnsforhandlingene vil gå kan ingen spå, men hva har vært tilfelle lokalt i kommunen? Ta Gystadmarka bo og aktivitetssenter, som flere av disse gruppene jobber på. Det kommunen har gjort for våre ansatte, er å innføre en parkeringsavgift på alle som skal til Gystadmarka bo og aktivitetssenter.

At det i det hele tatt skal koste penger å besøke bestemor er helt usmakelig, men på toppen av det hele, så skal altså de som jobber der måtte betale for å ta vare på våre eldre og syke. Er det en gruppe som faktisk har fortjent å få fjertet unødvendig avgifter fra arbeidsplassen sin så er det sykepleierne og helsefagarbeiderne, (og la oss ikke glemme de som arbeider i skoler og barnehager, hvor mange av disse også pålegges de samme utgifter.)

Noen vil sikkert si at de 200 kronene i måneden ikke er mye penger, men bare tanken på dette får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg, og at vi krever dette fra de som har stått i frontlinjen i pandemien.

Nå må ordfører ta grep og få fjernet denne unødvendige avgiften som det rødgrønne flertallet med Ap og Sp i spissen har vedtatt. At denne usosiale avgiften har fått stått så lenge som den har, er bare én i rekken av mange skatter og avgifter som sosialistene har påtvunget befolkningen i Ullensaker.

Vi i Fpu og Frp har, og vil alltid, kjempe for at sykepleierne og helsefagarbeidere skal få beholde mer av sine egne penger. Det skal ikke koste deg å reise på jobb - eller å besøke bestemor.

Markus Gotaas, Nestformann, Viken FpU, Jessheim