Derfor har Instagram gått i svart i dag

I dag har Instagram gått i svart som en stille protest mot rasisme og politivold.

I dag har Instagram gått i svart som en stille protest mot rasisme og politivold.

I dag florerer det av helsvarte bilder og hashtagen #blackouttuesday på bildedelingstjenesten Instagram.

DEL

Du har kanskje lagt merke til at det utover formiddagen har dukket opp stadig flere svarte bilder i newsfeeden din på Instagram i dag?

Bildene og hashtagen #blackouttuesday er musikkindustriens stille protest mot rasisme og politivold, etter forrige ukes hendelse i Minnesota, der George Floyd døde etter en pågripelse av politiet.

I skrivende stund har hashtagen blitt brukt over 11 millioner ganger, blant dem er Lillestrøm Sportsklubb og Jørgine «Funkygine»Vasstrand.

Ifølge Wikipedia oppfordres afroamerikanerne i USA til å verken kjøpe eller selge noe denne dagen, for å vise økonomisk styrke og enhet. Iniativtakerne er Brianna Agyemang og Jamila Thomas i Atlantic Records.

Også Spotify har meldt at de vil legge inn en åtte minutters og 46 sekunders stillhet i ulike podkaster i dag, for å hedre Floyd. Tiden er like lang som Floyd ble liggende på bakken med politiets kne over hals og nakke, som også forårsaket hans død.

USA, og en hel verden har reagert på hendelsen, og også i Norge planlegges det demonstrasjoner i protest mot drapet.

Førstkommende fredag arrangeres en demonstrasjon utenfor USAs ambassade, og allerede har 10.000 meldt ifra på Facebook at de skal delta. Ytterligere 25.000 har meldt seg som «interesserte» i arrangementet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken