↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

63 81 17 19

Besøksadresse

Støperiveien 5
2010 STRØMMEN
  1. Beskrivelse

Hos Urmaker Ø. Thomassen på Strømmen Storsenter kan kundene velge og vrake mellom alt fra barneur til eksklusive merker som TAG Heuer og Baume & Mercier. Butikken har nærmere 80 års fartstid, og sørger for kvalitet i alle ledd.

Øivind Thomassen startet Urmaker Ø. Thomassen med to tomme hender i 1936. Han lånte penger av Strømmen Sparebank, mens leverandørene sponset ham med varer. Vekslepenger måtte han låne av en fetter, forteller datteren Guro Thomassen, som i dag eier og driver butikken.

Min far levde og åndet for urmakerfaget, og jeg vokste opp i butikken. Han pleide å trekke ut den nederste skuffen i urmakerbenken slik at jeg kunne stå på den og følge med når han arbeidet. Den gangen var jo alle ur mekaniske, og han tok dem fra hverandre, vasket delene i bensin, skylte dem i rødsprit, tørket dem i sagflis for så å sette dem sammen igjen. Rødspritlukta sitter ennå i nesa mi, sier Guro. Min far var en dyktig urmaker, og jeg lærte fort å få respekt for faget. Da han ble syk overtok jeg driften av butikken, forteller hun.

 

Gikk i arv

Mens folk i dag gjerne har ett ur for enhver anledning, tok man i gamle dager mer vare på klokkene sine.

Jeg har fremdeles uret jeg fikk til konfirmasjonen av mine foreldre, et Certina-ur som jeg har tatt vare på i alle år. Før gikk jo klokkene gjerne i arv, og gullklokkene ble bare tatt frem ved helt spesielle anledninger. Vi hadde for eksempel en kunde som kom inn med et ur hvor det var gravert inn fire navn på baksiden, fordi det hadde gått i arv i flere generasjoner. I dag er det mange som varierer mellom morsomme moteur, hverdagsur og dyre, eksklusive ur, alt etter humør og behov, sier Guro, og forteller at mekaniske ur er på full fart tilbake.

Dyre, flotte klokker har man jo gjerne følelser for, sier hun. 

 

UR FOR ALLE ANLEDNINGER

Blant Urmaker Ø. Thomassens kunder fins det flere klokkeelskere som stadig er innom og kikker på nye ur.

Vi vet at vi har kunder som har over 80 klokker i sitt eie. Ur finnes i alle prisklasser, fra billige moteur og helt opp til millionklassen, forteller Guro.

 

Ur er ofte gaver for små og store anledninger som for eksempel skolestart, konfirmasjon, morgengave, bursdager og jubileer. Et ur er en fantastisk gave - det har både en praktisk funksjon, samtidig som det kan være et eksklusivt, lekkert smykke på armen, sier hun.

 

Tilbakemeldingene fra kunder er svært positive. Kundene setter veldig pris på at de får tips til vedlikehold av urene når de kommer hit for å skifte batterier, for eksempel. Hvis de ønsker at uret skal vare lenge må de jo ta godt vare på det, sier Guro.

 

Urmaker Ø. Thomassen fører alle merkene i det magasinet du nå sitter og leser, men det er bare en liten del av utvalget.  Vi har i år fått inn to nye motemerker: Burberry og Michael Kors, forteller Guro Thomassen.