Gå til sidens hovedinnhold

Dennis ble årets byggdrifter

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom 17 år i Fet kommune har Dennis Grepperud ytt en helt spesiell innsats for faget, mener Fagforbundet, som nylig kåret ham til årets byggdrifter.

Det ligger egentlig i navnet; en byggdrifter jobber med drift og vedlikehold av bygninger og anlegg. Dennis Grepperud har ansvar for både en moderne barneskole, et svømmebasseng, et gammelt skolebygg, en barnehage og et museum gjennom sin jobb i Fet kommune.
Den jobben utfører han med så solid engasjement og innsats at han gikk til topps blant de 21 godt kvalifiserte byggdrifterne som var nominert til prisen årets byggdrifter i Fagforbundets regi, skriver fagorganet Nemitek på sin nettside.

Rekruttere lærlinger

Prisen ble nylig overrakt under Driftskonferansen, Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold, som arrangeres av Nemitek i samarbeid med bladet Byggdrifteren.

– Grepperud har gjort, og gjør en stor innsats for byggdrifterfaget og lærlinger. Her snakker vi om en mann som virkelig brenner for faget. Han har klart å bevare kvaliteten til en tradisjonell vaktmester, kombinert med ny kunnskap som en moderne byggdrifter. Prisen er velfortjent, konstaterer Fagforbundets yrkesseksjonsleder, Stein Guldbrandsen.

I nominasjonen ble Grepperuds innsats med å rekruttere byggdrifter-lærlinger spesielt lagt vekt på, heter det i Nemiteks artikkel.

– Han har tatt opp ansvaret Fagforbundets fagforeninger og yrkesseksjonsledere har for å få kommunene i Akershus til å ta inn byggdrifterlærlinger, og han har bidratt til at det ble tatt inn en lærling i Fet kommune, sier Guldbrandsen.

Lagspiller og motivator

Jon Tore Hagnastad, som er drift- og vedlikeholdsleder i Fet kommune, sier til Nemitek.no at Grepperud er en lagspiller og motivator for sine kolleger.

– I tillegg til å bidra til et bedre arbeidsmiljø, sørger han for at alle rundt seg yter etter beste evne og blir sterkere i faget. Grepperud er av typen som sier fra når noe kan gjøres bedre, noe som gjør at alle skjerper seg, sier Hagnastad.

Grepperud selv setter stor pris på utmerkelsen, som i tillegg til blomster og diplom besto av en gavesjekk på 5.000 kroner og deltakelse på Driftskonferansen.

– Min arbeidsdag er veldig variert og lærerik, og det er en stor motivasjon å kunne videreutvikle seg i jobben sin hver dag. Man møter mange nye mennesker og utfordringer hver dag, ingen dag er lik. En byggdrift i intervjuet på Nemitek.no.

Kommentarer til denne saken