Gå til sidens hovedinnhold

Den viktige duellen mellom gamle kjente

Etter at Sogndal tapte i Sandnes hadde Lillestrøm alle sjansers mor til å ta et langt steg mot opprykk. Det klarte de ikke.

** Se Studio Obos søndag etter kampen 21.00! **

Fem minutter etter pause falt avgjørelsen. Midtstoppen Steffen Jenssen raget høyest på et presist frispark fra Henrik Kristiansen, og stanget inn 1-0 og matchvinnerscoringen for Ull/Kisa.

Lillestrøm presset på for utligning, men slet stort med å skape sjanser mot et lavtliggende hjemmelag. Flere mål ble det ikke på Jessheim. Opprykkskonkurrent Sogndal tapte mot Sandnes Ulf på overtid tidligere søndag, og dermed kunne kanarifuglene øke forspranget til fem poeng på Eirik Bakkes menn. Slik gikk det altså ikke.

Men to poengs klaring og en kamp til gode på laget fra saftbygda gjør at Lillestrøm fortsatt er i førersetet om opprykksplass nr. 2 i 1. divisjon.

Etter søndagens kamp ligger Ull/Kisa på åttendeplass, mens Lillestrøm er på andreplass.

Lillestrøm spiller neste kamp mot Jerv 18. november, og Ull/Kisa møter Strømmen tre dager senere.

Før kampen

Totalt 11 spillere i spillertroppene til Ull/Kisa og LSK har en gang i løpet av karrieren spilt for søndagens motstander. Følg Ham-Kam-Strømmen og Ull/Kisa-LSK live her!

Det har vært flere overganger mellom Ull/Kisa og LSK de siste årene. I de to spillertroppene som hver for seg har drøyt 20 spillere, har 11 spillere tidligere spilt for klubben som søndag kveld står på motsatt side.

De to ferskeste overgangene kom i september da Kristoffer Ødemarksbakken gikk på utlån fra LSK til Ull/Kisa. Espen Garnås ble hentet motsatt vei i det som er en permanent overgang.

Utover Ødemarksbakken, har Henrik Kristiansen, Sindre Rindal, Nikolas Walstad, Christoffer Gjertsen og Stan Ringstad alle spilt for LSK.

Av nåværende LSK-spillere, har Garnås sammen med Fredrik Krogstad, Lars Ranger, Thomas Lehne Olsen og Simen Kind Mikalsen en fortid i gult og grønt på Jessheim.

Les også

Slik avsluttes dramaet i Obos-ligaen

– LSK store favoritter

Ødemarksbakken skal denne søndagen spille mot klubben han er på utlån fra. Og kampen er like viktig for begge klubbene.

– Det blir spesielt og en viktig kamp for begge lag. LSK er store favoritter. Jeg har ikke lyst til å ødelegge opprykket for dem, men i denne kampen her spiller jeg for Kisa og da må jeg tenke på at vi ikke skal rykke ned. Jeg håper selvfølgelig at LSK rykker opp, men at de gjør det uten å ta poeng søndag.

I det motsatte oppgjøret kom Ødemarksbakken inn som innbytter, mens Espen Garnås som nå spiller for LSK, spilte hele kampen for Ull/Kisa i august. Åråsen-oppgjøret for tre måneder siden endte for øvrig 2-2. Daniel Gustafsson og Thomas Lehne Olsen scoret for LSK, mens Nikolas Walstad og Sander Werni sørget for Kisa-målene.

Les også

Søndag møtes samboerne på banen – for hver sin klubb: – Lysten til å vinne er i hvert fall stor

– Vi må være skarpe

LSK-trener Geir Bakke vet at laget hans spiller en meget viktig kamp søndag.

– De siste kampene bli nøkkelkamper alle sammen. Nå er det bare å håndtere det som venter oss, sier Bakke.

Han vet at det ikke blir enkelt på Jessheim heller.

– Vi har analysert dem og vet hva de er gode på. Har sett flere kamper hvor de får fram de gode egenskapene sine, og vi har sett at de som alle andre har ting de må jobbe med. Men det har vi også. Vi vet vi må være skarpe for å vinne denne kampen, sier LSK-treneren.

** Se Studio Obos søndag – før kampen 17.00 og etter kampen 21.00! **

Les også

Har allerede sluppet inn ti mål mer enn i fjor – ikke på 18 år har noen berget plassen med et like stygt snitt: – Vi har dummet oss litt ut

Les også

Tror Strømmen berger og Ull/Kisa havner på kvalik: – De vinner kampene de må

Kommentarer til denne saken