Nattens presidentdebatt mellom president Donald Trump og utfordrer Joe Biden fikk totalslakt av kommentatorene i CNNs TV-studio etter sending.

– Skammelig

– Den verste presidentkandidat-debatten noensinne, det var skammelig, spesielt fra Trump sin side. Han løy, og kom med stygge angrep på Bidens sønn. Det amerikanske folket tapte i dag, dette var forferdelig, uttalte av kommentatorene i CNN-panelet etter sending.

– Ja, dette var et «shitshow», sier den andre kommentatoren.

– Den verste debatten noensinne, det var skammelig, ble det sagt i CNN-studio.

Les også: Biden anklager Trump for å være rasist

På ett tidspunkt under nattens debatt kokte det rett og slett over for Joe Biden.

– Kan du holde kjeft, mann! sa Biden, etter at Trump gjentatte ganger prøvde å avbryte ham.

– Man ber ikke presidenten om å holde kjeft

USA-eksperten Hilmar Melde sier det er vanskelig å kåre noen vinner etter nattens debatt.

– Ingen vant, ingen tapte. Historisk viktige debatter endrer folks oppfatninger om den ene eller kandidaten. Det gjorde definitivt ikke denne debatten, sier Mjelde til Nettavisen. Mjelde mener Trump så yngre, sterkere, mer vital og mer selvsikker ut enn Biden.

– Men han klarte ikke å ta klart avstand fra ytre høyre-grupperinger, som egentlig ikke er overraskende. Det var skyts og «talking points» for både Trumps superfans og Trump-hatere her, sier USA-eksperten.

– Biden måtte bare unngå et seniorøyeblikk. Det klarte han. Han måtte bare holde seg stående, og det klarte han uten å imponere. Trump-leieren håpte Biden skulle stirre tanketomt ut i luften. Trump-leiren fikk ikke det øyeblikket de håpet på, sier Mjelde.

– Men om Biden ville fremstå som en klart kontrast til Trump, lyktes ikke det helt heller. Man ber ikke USAs president holde kjeft. Han sank til Trumps nivå, der, sier USA-eksperten i en kommentar til Nettavisen.

Trump gikk i strupen på Biden

Trump gikk tidlig i strupen på Biden og sa at USA ville hatt to millioner døde, ikke bare 200.000, om Biden hadde sittet med makten – og viste blant annet til at Trump stengte for innreise fra Kina.

Det tok ikke mange sekunder før det ble høy temperatur under nattens debatt. Både mellom Trump og Biden, og mellom presidenten og moderatoren.

Det første temaet var høyesterett. Donald Trump har nylig nominert Amy Coney Barrett til å fylle det åpne setet etter Ruth Bader Ginsburg gikk bort.

– Vi vant valget. Jeg er valgt for fire år, og ikke for tre år, sa Donald Trump.

Joe Biden mente på sin side at man burde vente til etter valget.

De to gikk også i tottene på hverandre om Obamacare, som Trump ønsker å fjerne. Trump ble utfordret på hvilke alternative helsereformer han har planer om å innføre.

– Han har ingen helseplan, denne mannen vet ikke hva han snakker om, sa Biden.

– Du var en katastrofe

På slutten av diskusjonen om høyesterett ble det ekstra høy temperatur, og Biden ble frustrert av at Trump avbrøt han.

– Ja, bare fortsett å bable, mann sa Biden (Just keep yapping, man).

Det neste temaet var koronaviruset, som har blitt en av de viktigste sakene i USA etter omtrent 200.000 amerikanere har dødd av viruset.

– Du kunne aldri gjort den jobben jeg gjorde, sier Trump – og viser til jobben Biden gjorde under svineinfluensaen, og la til:

– Du var en katastrofe, sa Trump.

Biden hevder på sin side at Trump hadde håndtert krisen på en lite smart måte. det fikk Trump til å tenne på alle pluggene:

– Ikke bruk ordet smart mot meg. Du sa du gikk skole i Delaware. Det gjorde du ikke. Du gjorde det nok dårligst i klassen. Så ikke bruk ordet smart mot meg, sa Trump.

Biden sa at Trump ble grepet av panikk mens viruset rammet landet.

Trump svarte at han har gjort en god jobb, at han stanset fly fra Kina og beskyldte Kina for viruset. Han hevdet at Biden ville ha stengt økonomien ned mye mer enn han gjorde.

– Du kunne aldri gjort det vi har gjort, sa han til Biden.

Stadige avbrytelser

Trump sa at det bare er noen uker til en vaksine er klar, mens Biden slo tilbake og sa ingenting tyder på at en vaksine er klar før neste år, og at det da vil ikke vil være før midt i året at den kan distribueres til dem som må ha den.

Når økonomien skulle diskuteres tok det virkelig av og ble stadig flere avbrytelser og frekke kommentarer fra begge kandidatene.

Joe Biden sa at det er færre amerikanere sysselsatt nå enn da Donald Trump ble president for snart fire år siden.

– Han burde komme i gang og ta vare på behovene til det amerikanske slik at vi kan åpne på en trygg måte, sa han om Trumps respons på pandemien.

Trump på sin side sa at økonomien går veldig bra, og beskyldte Biden for å ville stenge ned økonomien igjen om det blir en oppblussing av pandemien.

Ordstyreren Chris Wallace slet med å stanse begge i å avbryte, særlig tryglet han stadig Trump om å være stille og la Biden snakke ut.

Gikk løs på sønnen

Donald Trump gikk til angrep på Bidens sønn, Hunter Biden. De siste månedene har det vært kontrovers rundt sønnens næringsinteresser og roller i Ukraina.

Ifølge en ny rapport fra Senatets justiskomité, ledet av republikanerne, ble Hunter Biden anklaget for å ha mottatt 3,5 millioner dollar fra Moskva.

– Hvorfor, og jeg er bare nysgjerrig, ga kona til borgermesteren i Moskva din sønn 3,5 millioner dollar?

– Ingenting av det er sant, sa Biden.

– Han fikk ikke 3,5 millioner dollar?

Denne sparringen fortsatt i flere minutter, før Biden forsøkte å avslutte temaet.

– Vil du snakke om familie og etikk? Jeg vil ikke det. Vi kan snakke om hans familie hele natten.

– Den verste presidentdebatten noensinne

Da sendingen var over, fikk presidentdebatten fikk totalslakt av kommentatorene i CNNs TV-studio etter sending.

– Den verste debatten noensinne, det var skammelig, spesielt fra Trump sin side. Han løy, og kom med stygge angrep på Bidens sinn. Det amerikanske folket tapte i dag, dette var forferdelig.

– Ja, dette var en «shitshow», sier den andre kommentatoren.

– Den verste debatten noensinne, det var skammelig, ble det sagt i CNN-studio.