Gå til sidens hovedinnhold

Den unge Undset - en forestilling av og med Kristi Kinsarvik

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Tid: Tirsdag 3. desember kl. 12.00 - 13.00

Sted: Samfunnssalen i Skedsmo Senter Skedsmokorset

Kristi Kinsarvik har laget og framfører en enkel forestilling hun har kalt Den unge Sigrid Undset. Hun følger henne fra hun kommer til verden i bestefars hus i Kalundborg som sine stolte foreldres første barn, og fram til hennes første roman Fru Marta Oulie kom ut i 1907. Vi møter en aktiv og oppvakt jente og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine søstre etter at faren døde da hun var elleve år. Forestillingen inneholder tekster og dikt av Sigrid Undset som Kristi Kinsarvik har satt melodi til. Med seg har hun musikeren Øystein Johnsen på basstrompet.

Det var Nan Skille i Undset-selskapet som oppfordret henne til å lage en forestilling om den unge Sigrid Undset. Hun skrev: Med årene har bildet som folk flest har dannet seg av Sigrid Undset blitt glattere, tyngre, mer ufarlig. Et kabaretprogram basert på utdrag av hennes egne tekster vil kunne egne seg til å få frem både de krasse og fandenivoldske - og også de smertefulle og vidunderlig vakre særtrekkene ved Undsets livshistorie og forfatterskap."

Sommeren 1903 bodde Sigrid Undset og moren hennes på gjestgiveriet i Brynhildsbakken, i det huset som nå har nummer 37 A i Sagdalsveien på Strømmen. Sigrid var 21 år og arbeidet som sekretær på AEGs Kristiania-kontor. Hun forteller at hun brukte 20 minutter på å gå fra gjestgiveriet til toget som brukte 50 minutter inn til byen, og så gikk hun til kontoret på 10 minutter.

Arrangementet er et samarbeid mellom Skedsmo bibliotek og Pensjonistuniversitetet Skedsmo.

Kommentarer til denne saken