Lillestrøm Delta og Profier har innspill til «en bedre by», sto det i RB forleden. Her er noen tanker de kan ta med seg videre:

TORVET. Det har vært der «bestandig». Det har utviklet seg til å bli en utestue for oss lillestrømlinger. Fasadene er slett ikke verst. Særlig liker jeg den nye fasaden på gamle «City».

Skrytebildet viser den fjerde veggen. Den som blir den viktigste på Torvet, fondveggen. Med sin urolige takform og hus på høykant vil ikke Torvet lenger føles som et skjermet uterom. Blikket trekkes opp og ut til sidene. Jeg skjønner trangen til å unngå det ensformige, grå preget som har fått prege «moderne arkitektur», men her har det gått for langt.

STORGATA. Det var mye hyl og skrik den gangen sentrumsdelen av den ble gågate. De virkemidlene kommunen tok i bruk med brostein og gatevarme har gjort den til et sted vi gjerne spaserer, gjør innkjøp, setter oss ned og tar en matbit og en prat. Et fint og godt definert strøk for kanarifugler og andre.

På illustrasjonen er intimiteten i gata borte. Det kan være tegneteknisk, men, er det riktig å utvide Torvgata her? Det kunne til og med være fint at Martins fikk breie seg med uteservering i tillegg til å beholde dagens gateliv. Da blir opplevelsen av å komme inn til den store bystua vår sterkere.

VELKOMSTEN som LSK terger Vålerenga med, er byttet ut med en sylinder. Den er illustrert i en tidligere utgave av RB.

Les også

Innspill til byutviklingen

Sylinderformen på bygningen gir følelse av fart. Kanskje den farten en ønsker å komme videre ut av rundkjøringen foran den med. Så langt er formen nokså fremmed i byen. Den vakreste bygningen i Lillestrøm, bussterminalen, har riktignok buer, men på en annen måte.

Selve «porten» og velkomsten til Lillestrøm kan sikkert etableres som en skulptur i rundkjøringen ved DNB. Kanskje de sponser?

Karin Ingebrigtsen, beboer i Lillestrøm by