Gå til sidens hovedinnhold

Den ene skulle å slutte med fotball, den andre bestemte seg tidlig for å bli trener: Nå leder Joakim (29) og Ørjan (27) hvert sitt topplag

Artikkelen er over 1 år gammel

Joakim Dragsten (29) og Ørjan Heiberg (27) er to av Romerikes heteste trenertalenter. For Dragsten var karrieren over nesten før den hadde begynt.

De trener hvert sitt topplag i hver sin avdeling i 3. divisjon. Dragstens Eidsvold Turn avgir knapt poeng, mens Heibergs Gjelleråsen har overrasket alle med å toppe tabellen.

Men bare tilfeldigheter gjorde at Dragsten havnet i Eidsvoll. Trønderen ville slutte med fotball for knapt tre år siden.

– Høsten 2016 jobbet jeg 50 prosent i Skeid og skrev masteroppgave, samtidig som jeg var vikarlærer i Oslo-skolen for å få økonomien til å gå rundt. Det knakk meg. Det var så mye at jeg var helt på stålet. Jeg ville slutte med fotball, forteller Dragsten til Romerikes Blad.

Les også

RB viser lokale lag i Norway Cup – se oversikten her!

 

«Plutselig» ringte Turn

Trønderen avslo tilbud om å trene flere ungdomslag i Oslo-fotballen. Så kom telefonen fra Lokomotiv Oslo i 3. divisjon.

– Jeg hoppet på tilbudet. Det angrer jeg ikke på. Jeg hadde et veldig kult år og lærte mye. Folk begynte også å få øynene opp for «han unge treneren».

(Saken fortsetter under bildet.)

 

Samtidig som han trente «Loket», fikk Dragsten seg lærerjobb på Nannestad videregående skole. Der ble han kollega med Eidsvold Turn-legende Vegard Hokstad.

Og plutselig tok Eidsvoll-klubben kontakt. De ville ha Dragsten som hovedtrener foran 2018-sesongen.

– Den dagen jeg takket ja til Turn forsto jeg at jeg skulle satse på en karriere i fotballen. Nå er målet å få en heltidsjobb med fotball. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få det til, sier han.

Overtok som 23-åring

Ørjan Heiberg nærmest unnskylder seg når han sier det etter å ha hørt historien til Dragsten, men nesbuen slår fast at han har alltid vært trygg på at han vil jobbe med fotball.

– Jeg har vært usikker på om jeg har vært god nok eller vil bli god nok, men jeg bestemte meg for at dette er noe jeg vil få til.

Etter å ha spilt for Nybergsund i 1. divisjon, vendte Heiberg hjem til moderklubben Fu/Vo. Der markerte han seg som en drivende god midtbanespiller i 3. divisjon.

Tilbudene fra 1. divisjon tikket inn hvert eneste år, men Heiberg var lojal mot barndomsklubben.

I stedet for å ta steget opp som fotballspiller, tok Heiberg sjansen da jobben som hovedtrener for Fu/Vo presenterte seg for ham som 23-åring.

– Hva hadde jeg å tape? Jeg kunne ha spilt fotball i 3. divisjon om det ikke gikk, men jeg var klar på at jeg hadde litt kompetanse. Så langt har det gått fint, og jeg håper og tror det kan gå enda lengre, sier Heiberg.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

Hyller hverandre

Det siste året har Heiberg og Dragsten blitt stadig bedre kjent. De to trenertalentene er fulle av lovord om hverandre.

– Ørjan er ekstremt nysgjerrig og ydmyk. Han har lyst til å lære og bli best mulig, og det er en enorm styrke. Når han får Gjelleråsen til å lede serien til sommeren, viser det at han har noe å komme med, sier Dragsten om kollegaen.

Heiberg returnerer rosen med følgende ordbukett:

– Joakim har tatt over en tradisjonsrik klubb og har ledet serien nesten hele veien. Det er enormt sterkt. Man ser at han er ekstremt dyktig, sier han.

2018 kan – med full klaff – ende med opprykk for begge.

Kommentarer til denne saken