– Hvordan fikk du idéen til romanen?

– Jeg har alltid elsket å se på gamle fotografier, og er blitt særlig interessert i tidsepoken La Belle Époque. Tidsperioden som varte fra 1871 til starten av første verdenskrig i 1914, som var preget av fremskritt, tekniske nyvinninger, fred og optimisme om fremtiden. Idéen kom da jeg i en bok fra National Geographics kom over det ikoniske fotografiet av et lokomotiv som hadde kjørt ut gjennom vinduet i andre etasje på togstasjonen Gare de l’Ouest i Paris i 1895. Jeg tenkte det ville være en interessant historisk hendelse å spinne en fortelling rundt, og etter litt research oppdaget jeg at flere spesielle hendelser fant sted i Paris dette året.

Handlingen i romanen veksler mellom nåtid og fortid. Norske Mari er på vennetur til Paris og befinner seg på kabareten Moulin Rouge da hun oppdager et fotografi av en kvinne hun drar kjensel på. Hjemme hos besteforeldrene i Drøbak finner hun et skrin som har tilhørt tippoldemoren. Det urovekkende innholdet og det farfaren kan fortelle henne gjør at Mari bestemmer seg for å dra tilbake til Paris for å nøste i hva som egentlig skjedde den gangen for over hundre år siden.

Parallelt følger vi Jeanine som jobber på vaskeri Colbert i Latinerkvarteret på slutten av 1800-tallet, men som drømmer om å danse ballett på Opera Garnier. Tilværelsen lysner da hun en dag fanger blikket til en ung kunstmaler, og snart åpner også en uventet mulighet seg. Men er kunstmaleren til å stole på?

Forfatteren har selv bodd i Frankrike i forbindelse med studier, og er spesielt interessert i Paris under La Belle Époque. Flere historiske hendelser og personer er vevd inn i romanen. Her møter man på både de kjente danserne Jane Avril og La Goulue fra Moulin Rouge, kunstmaleren Suzanne Valadon, landsbyorginalen Frédé Gerard og selveste Henri de Toulouse-Lautrec.

Romanen Blyantskissen utgis på hennes eget nyopprettede forlag, Époque Forlag. Forfatteren har benyttet seg av alt fra profesjonell redaktør, språkvasker og ombrekker til bruk av en profesjonell omslagsdesigner som har designet et bokomslag skreddersydd til hennes fortelling. Når man velger å gi ut på eget forlag er det ekstra viktig å ha en kvalitet på produktet som ikke står tilbake for bøker gitt ut på de store forlagene, mener forfatteren.

Boklanseringen vil bli offisielt markert av at Camilla Skorge bokbader forfatteren i Marikollen kultursal onsdag 30. juni kl. 19.00.