Gå til sidens hovedinnhold

De tekniske problemene som førte til full stans i flytrafikken, er løst

Artikkelen er over 2 år gammel

VIl bli forsinkelser.

De tekniske problemene som førte til full stans i flytrafikken i morgentimene fredag, er løst, melder Avinor. Det vil bli noen følgeforsinkelser.

Datanettverket som gir Avinors systemer informasjon om flygninger som skal trafikkere i norsk luftrom var nede i morgentimene. Rett før klokka halv sju fredag kom meldingen om at problemene var løst.

– Trafikken går etter hvert som normalt, men det vil bli noen følgeforsinkelser utover dagen, skriver Avinor.

Ifølge Avinors oversikt var det ingen innstilte avganger fra Oslo lufthavn som følge av de tekniske problemene, men flere avganger fikk nye tider.

Årsaken til feilen foreløpig ikke kjent

Feilen lå ifølge Avinor utenfor Norge og medførte svært begrenset kapasitet i flytrafikken. Alle avganger og ankomster ble stanset inntil videre.

Ifølge kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor lå grunnen til problemet i England.

– Vi vet at datasystemet som er nede, befinner seg der, men vi vet ikke hva feilen er, sa Ulverud til NTB.

Kun Norge som ble rammet

Feilen skal ha oppstått natt til fredag, og Avinor begynte å varsle klokken 04, melder NRK. Det var Avinors ansatte sammen med IT-leverandørene deres som jobbet med å finne feilen.

Ifølge Ulverud skal ikke feilen ha rammet noen andre land.

– Vi har spurt om dette gjelder andre land, men beskjeden er at det bare er Norge som er rammet. Dette systemet leverer informasjon om alle flygninger i norsk luftrom, som flygeledere og kontrollsentre er avhengig av, sa hun.

Kommentarer til denne saken