Gå til sidens hovedinnhold

De evakuerte kan trolig ikke flytte hjem før neste uke

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere frivillige fra Røde Kors vil passe på området rundt jordraset i Enebakk i natt. Ni personer er evakuerte og kan trolig ikke flytte hjem før neste uke.

– Frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps i Enebakk passer på området rundt jordraset i Kirkebygda i ettermiddag og gjennom natten for å hindre at noen går ut i området, fram til kommunen får organisert egen sikring av området, opplyste Røde Kors lørdag kveld.

Raset, som gikk natt til lørdag, var cirka 150 meter bredt og førte til at sju boliger med til sammen ni personer måtte evakueres. Det er ikke meldt om skader på personer eller bygninger.

I tillegg førte raset til at en bussgarasje med flere Vy-busser ble innestengt. Flere bussruter måtte derfor innstilles lørdag.

Ikke tilbake før neste uke

Ifølge Enebakk-ordfører Hans Kristian Solberg (Sp) vil det trolig ta flere dager før de evakuerte beboerne kan flytte hjem igjen, skriver NRK.

Deler av fylkesvei 120 er også sperret, noe som skaper trafikale utfordringer for folk i området.

– Folk må jo kjøre rundt Oslo for å komme til andre siden av skredet. Men vi må prioritere liv og helse først, sier Solberg.

Undersøkt av geologer

Området ble lørdag undersøkt av geologer og ved hjelp av droner. Lørdag ettermiddag opplyste politiet at sperringene vil bli opprettholdt fram til søndag, hvor det vil bli foretatt en ny vurdering.

Politiet har nedlagt flyforbud i området inntil videre. Fylkesvei 120 er stengt nord og sør for rasstedet.

En rekke bussruter mellom Enebakk og Lillestrøm, samt Enebakk og Oslo, er rammet.

Les også

Bussjåfør varslet om raset: – Da rykket vi med en gang

Les også

Evakuert i natt: – Det banket ganske så heftig på døren

Les også

Nærmeste nabo til 150 meter bredt jordras: – Vi får ikke ut bussene

Kommentarer til denne saken