Gå til sidens hovedinnhold

– De blir jo ikke med hvis de ikke slipper til

Artikkelen er over 1 år gammel

Nyvalgt lokallagsleder Lone Kjølsrud i Lillestrøm Fremskrittsparti er siste tilskudd av en lang rekke kvinner på topp i partiet som er sterkt motstandere av kjønnskvotering.

Fredag hadde Lillestrøm Frp årsmøte, og Lone Kjølsrud ble enstemmig valgt som leder for lokallaget.

– Det var egentlig først da tradisjonelle styrebildene skulle tas etterpå at det gikk opp for oss hvor mange kvinner som faktisk har lederposisjoner hos oss – til tross for at vi ikke akkurat er noe kvoteringsvillig parti. Det er jo litt morsomt, synes vi, sier Kjølsrud.

Samlet damene bevisst

Hun ramser opp: Kvinnelig fylkesleder Viken Frp (Liv Gustavsen), kvinnelig leder for Lillestrøm Frp (Lone Kjølsrud), kvinnelig gruppeleder (Anette Elseth), kvinnelig leder for partiets helsepolitikk (Anita Borgvang), kvinnelig leder av Nedre Romerike FpU (Hedda Røste) og kvinnelig leder av Viken FpU (Julianne Ofstad).

– Men hva har skjedd? Har gutta kapitulert?

– Nei, nei, nei. De er godt representert i både styret og kommunestyregruppa. Men vi vedtok en strategi både i Skedsmo og Akershus for noen år siden for å få flere jenter og kvinner med, og det har vi hatt igjen for. Det handlet i bunn og grunn mest om å samle de damene som var interessert. De blir jo ikke med hvis de ikke slipper til. Man må kunne identifisere seg med partiet, konstaterer Lone Kjølsrud.

Ikke gretne, gamle gubber

Hun synes det er et artig poeng at Frp har fått til dette uten kvotering, mens andre partier som har kvotert kvinner inn, fortsatt har en lavere kvinneandel.

– Vi er ikke så opptatt av kjønn, og får ofte høre at vi er et parti for gretne, gamle gubber – men sånn er det altså ikke, sier Kjølsrud.

Hun legger til at det har vært kvinnelig Frp-gruppeleder i Skedsmo – og nå altså Lillestrøm – så lenge hun har vært med.

– Har det noen betydning for retningen og fokuset i politikken deres?

– Ja, det vil jeg si. Det er viktig å ha folk med forskjellig bakgrunn, det preger selvfølgelig hvilke saker man er opptatt av og dermed også politikken. Og skal vi appellere til kvinner, så må kvinnene også være med, slår Lone Kjølsrud fast.

Kommentarer til denne saken