Gå til sidens hovedinnhold

Dag Thoresen utstilling i Galleri Brogata 2 i Lillestrøm

Innsendt

Dag Thoresens salgsutstillingen «Langsom og umiddelbar fortid» vises fra 31. oktober til 22. november i Galleri Brogata 2 i Lillestrøm. Åpningstidene er lørdager og søndager kl. 12 til 16.

Dag Thoresen, som er født i Rælingen og oppvokst i Lillestrøm, er særlig kjent for sine fargesterke, ekspresjonistiske malerier. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens kunstakademi og Ècole nationale d'art dècoratif de Nice. Han har fått en sterk posisjon innen norsk samtidskunst, og hans verker er innkjøpt av de største og viktigste kunstmuseene i Norge, som Nasjonalgalleriet, Samtidsmuseet og Astrup Fearnly museet.

Dag Thoresen sier dette om utstillingen: «Å male bilder byr alltid på interessante problemstillinger, men det er ofte i den «hodeløse» leken at de beste bildene kan oppstå. Dette vises blant annet i en ny serie små formater der jeg har latt meg lede av det umiddelbare og intuitive».

Utstillingen inneholder akrylmalerier, akvareller og digital grafikk. Kunstneren vil være tilstede på åpningen 31. oktober. Galleri Brogata ligger i en grå sveitservilla ved Nitelva, like bak Lillestrøm rådhus.

Kommentarer til denne saken