Søndag håper Haugesund-spiller Petter Larsen fra Strømmen å gjøre livet surt for Marius Johnsen. Ingenting vil nemlig glede den fjærlette høyrekanten mer enn å sørge for at Askeladden går hele veien, og snyter Lillestrøm for nok en cupfest.

For som mangeårig spiller i Strømmen ble han nærmest blitt opplært i LSK-hat. Og han skuffer ikke sine forgjengere.

– Jeg var en del på Åråsen fram til jeg var 12, men jeg var aldri supporter. Jeg holdt aldri med dem. Da jeg ble "voksen" lærte jeg virkelig å hate klubben. Det gjorde nemlig alle andre i Strømmen-miljøet og jeg syntes det var mest fornuftig å følge etter. Egentlig har jeg alltid hatet LSK, sier 28-åringen og smiler.

Nektet pris

Han har nemlig vokst opp rundt folk som av prinsipp aldri har gått på Åråsen – heller ikke med Strømmen på den ene banehalvdelen.

I fjor spilte Larsen i Lørenskog og ble årets spiller i 2. divisjon. Det er vanlig at man får premien i forbindelse med en LSK-kamp på Åråsen. Det kunne blitt litt av en scene.

– Det hadde jeg nektet. Tenk noe så flaut å motta noe sånt foran Kanari-Fansen og alle jeg kjenner som vet jeg hater klubben som pesten.

I stedet mottok han RB-kruset på restauranten Samson på kaien i Haugesund. Kun med den søte servitrisen som vitne.

Asfalt

Han virker selvsikker og offensiv gjennom Haugesunds gater med den ene hånden på rattet og den andre i vinduskarmen på sin noen år gamle Audi A3.

– Jeg er helt enig med han som sendte inn leserbrev til Romerikes Blad med forslag om å legge hovedflyplassen til Lillestrøm. Så hadde vi fått asfaltert hele byen.

Larsen – som minst er like stor i kjeften som han er av vekst (175 centimeter) – frykter ikke at uttalelsene vil føre til at "slakterne fra Åråsen" vil gjøre han til første offer på Ullevaal-matta.

– Nei, det regner jeg med skal gå bra. De har tross alt fått så mange kort i år at de bør holde seg i skinnet.

Utbrudd

Om det er cupfeber på Romerike, er det rene vulkanutbruddet i Araber-byen. Mens LSK-supporterne klaget over å måtte stå fem timer i kø for å få billett, satte de mest ihuga FKH-supporterne opp telt utenfor den beskjedne klubbbrakka – mer enn et døgn før salget åpnet.

– Da de første billettene ble lagt ut oppsto det full slåsskamp i køen. Folk er klin gærne og har ikke snakket om noe annet en cup i hele år. At vi en stund sto i fare for å rykke ned, var det færre som brydde seg om. Selv om det var mye viktigere for klubben.

Like populært ble det imidlertid ikke da Larsen skulle dele ut sine ti tildelte cupfinalebilletter til venner. For mange deler hans følelser for de kanari-gule.

– Mange av mine beste kamerater ville faktisk ikke ha billett. De orker ikke å dra på kampen og se Lillestrøm heve kongepokalen. Og sjansen er jo absolutt til stedet for at akkurat det skjer. Vi er underdogs til tusen.

Nesten-fiasko

For tankene til Larsen og resten av lagkameratene var nok ikke på Ullevaal da det smalt i stenger mot andredivisjonslaget Flekkerøy i andre runde. Først i det 119. minutt fikk hvittrøyene hull på byllen. Cupeventyret kunne fort endt i skandale og ikke signingsferd.

Men etter nesten-fadesen på Flekkerøy kunstgress har cupferden vært et cupeventyr en askeladd verdig.

– Det er ikke til å tro. Det skal ikke være mulig, men vi har gått helt inn. Egentlig ganske fantastisk.

Og drar fram den eneste gode grunnen – foruten at ballen er rund og cup er cup – til at Haugesund er det laget som sist går opp på kongetribunen søndag.

– Det er vel at det egentlig ikke finnes en eneste god grunn til at vi skal slå dem. Men vi er et bedre lag en Käerjéng, sier han med dårlig skjult skadefro.

Og skulle bomba smelle vil nok til og med Marilyn Monroe bli liten i Haugesund. Mange har allerede snakket om at cupeventyret burde bli egen film.