Gå til sidens hovedinnhold

Co-piloten frifunnet etter å ha landet på Kjeller med flyet fullt av narkotika

Artikkelen er over 1 år gammel

Retten mener det ikke er bevist at han kjente til at flyet han var om bord i, var fullt av narkotika da det landet på Kjeller.

En av mennene som var om bord i Cessna-småflyet som landet på Kjeller flyplass i Lillestrøm 8. oktober i fjor, er nå frikjent.

Dommen ble avsagt i Nedre Romerike tingrett fredag. De to andre på tiltalebenken, sistemann (41) i flyet og en mann (40) politiet omtaler som bakmann, ble dømt til lange fengselsstraffer: Henholdsvis 9 og 11 år, ifølge dommen RB har fått tilgang til.

VG omtalte frifinnelsen først og møtte piloten på vei ut av Oslo fengsel:

– Det er fantastisk. Jeg har ventet på dette i 14 måneder, sier mannen til VG, som møter ham like etter løslatelsen fra Oslo fengsel fredag kveld.

Bildeserie

Dette fant politiet og tollerne i småflyet

Fornøyd forsvarer

Etter 444 dager i varetekt reiser han nå hjem til jul.

Retten mener mannen, som er tysk statsborger medbakgrunn fra Algerie, ikke er skyldig i smugling av 40,3 kilo hasj, 4,8 kilo amfetamin, 5,9 kilo kokain og 610 MDMA-tabletter, samt 157,4 gram MDMA som befant seg om bord i flyet.

Mannens forsvarer Gunhild Lærum sier til VG at hun er meget godt fornøyd med rettens avgjørelse.

– Han er blankt frifunnet og en av meddommerne har til og med påpekt at det ikke er til å forstå at det ble tatt ut tiltale mot ham, sier hun til avisa.

Les også

Nye opplysninger om narkosmuglingen: Dette var den tredje flyturen til Kjeller

Vil ikke kommentere dommen

RB har vært i kontakt med 41-åringens forsvarer, Truls Haldorsen. Han forteller at han ikke har fått snakket med sin klient, og avstår derfor fra å kommentere dommen.

40-åringen ble pågrepet og siktet av tysk politi i vår. I september ble han utlevert til Norge.

Hans forsvarer Ingrid Salberg Brekke sier til VG at hun ennå ikke har snakket med sin klient, og at hun derfor avventer å kommentere dommen.

Det er ikke kjent om noen av partene ønsker å anke dommen.

Kommentarer til denne saken