Gå til sidens hovedinnhold

Christoffer åpner nytt galleri på slektsgården: – Romerike har altfor dårlig tilbud innen bildekunst

Låven på Lerberg gård er bygd om til kunstgalleri, og denne helga blir det uråpning for nye Galleri Ler.

– Tilbudet innen bildekunst på Romerike har vært veldig dårlig, særlig på Øvre Romerike. Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier Christoffer Fjeldstad.

Han er i ferd med å ta over slektsgården hjemme i Åsgreina i Nannestad, og har i noen år jobbet med å gjøre låven om til kunstgalleri.

– Det står mange gamle låver rundt på Romerike som er bygget for en tidligere generasjoners drift, og mange bønder bygger nå om låvene til andre formål. Siden jeg selv er bildekunstner var det naturlig å tenke kunstgalleri, sier Fjeldstad.

Inspirert av tegneserier

Fjeldstad gikk ut av Kunstakademiet i Oslo i 2004 og er en del av Stall Haaken på Tjuvholmen i Oslo. Galleri Haaken er et galleri for samtidskunst, og det er denne kunstarten som ligger Fjeldstads hjerte nærmest.

– Jeg henter litt inspirasjon fra tegneserier, og er inspirert av kunstnere som Philip Guston og David Hockney, sier Fjeldstad.

Den første utstillingen i Galleri Ler vil vise Fjeldstads egne malerier, samt verker av Tage Fredheim og Odd Marakatt Sivertsen. Sistnevnte er en samisk-norsk kunstner fra Nord-Norge. Hans verk vil være representert i det nye Nasjonalmuseet i Oslo, som åpner neste år.

– Til sammen viser vi 22 verk, opplyser Fjeldheim.

Tordensky i åkeren

Utstillingen åpner for publikum på søndag. Lørdag skal det være en lukket uråpning for spesielt inviterte. Koronapandemien tillater ingen ordinær vernissasje.

Utstillingen vil være åpen de neste tre helgene, hver lørdag og søndag mellom klokka 12 og 16. Fjeldstad har foreløpig ingen konkrete planer for kommende utstillinger, men lover at det blir flere utstillinger i galleriet.

Lerberg gård er en gård med korndrift, og gården er også med i årets Landart. Fjeldstad står bak ideen og motivet som er pløyd i kornåkeren hans – et bilde av en tordensky.

Utstillingen på Galleri Ler er også en del av arrangementet Kulturnatt Gardermoen.

Kommentarer til denne saken