Romerikingen klokket inn til 14.30,78. Det skilte 23,90 sekunder opp til den tyske gullvinneren Florian Wellbrock, som herjet og knuste verdensrekorden.

Christiansen har de siste årene tatt en rekke internasjonale medaljer, men i Abu Dhabi-bassenget var han aldri på toppnivå. Flere av konkurrentene har samtidig levert svært sterke tider den siste uken.

25-åringen har to VM-medaljer på kortbane. Begge kom for tre år siden med bronse på 1500 meter og sølv på 400 meter fri.

I kvalifiseringen ble Christiansen nummer åtte på 14.36,27. Det sikret ham den siste finalebilletten.

Tirsdag konkurrerte han på 1500 meter for 100. gang i karrieren, meldte NRK i sin direktesending.

Stafettlaget imponerte

Siste nordmenn i aksjon i kortbane-VM var stafettlaget på 4 x 100 meter medley, som svømte inn til 5.-plass i finalen med tiden 3.25,63. De var 5,87 sekund bak det italienske vinnerlaget.

For Norge svømte Markus Lie, André Grindheim, Tomoe Zenimoto Hvas og Nicholas Lia. Norge kom i mål som nummer seks, men Frankrike ble disket for feil veksling. Den norske kvartetten la Nederland og Litauen bak seg i bassenget.

Hvas sto for Norges eneste medalje i mesterskapet med sølv på 100 meter medley søndag.

Svensk medaljerush

Sverige avsluttet en historisk VM-innsats med to gull tirsdag. Først svømte Sarah Sjöström inn til seier på 50 meter fri, så vant hun sammen med Louise Hansson, Sophie Hansson og Michelle Coleman 4 x 100 meter medley på 3.46,20, som er europarekord.

Totalt tok Sverige 12 medaljer i Abu Dhabi, hvorav fire i gull.