Chris Holsten i «Hver gang vi møtes»: – Det er litt surrealistisk!

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå starter innsillingen av neste sesong av «Hver gang vi møtes». Lillestrømartisten Chris Holsten er en av deltakerne. Det synes han er stor stas.

DEL

Chris Holsten (26) fra Lillestrøm, Odd Nordstoga, Aslag Haugen, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Morgan Sulele og Tuva Syvertsen er nå i gang med innspillingen av en ny sesong av TV 2-programmet, forteller TV2 i en pressemelding.
– Første gang jeg så «Hver gang vi møtes» tenkte jeg at om jeg en gang ble spurt om å være med så ville det være en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig. Jeg liker spesielt godt at man som seer blir kjent med artistene som mennesker, ikke bare som musikere, låtskrivere, vokalister. Det er stor stas og litt surrealistisk å bli spurt om å være med, og spesielt med denne gjengen som for meg består av flere folk jeg har sett opp til lenge. Jeg gleder meg til det som kollegaer kaller for tidenes opplevelse, sier han.

Flyttet sammen

De sju artistene har flyttet sammen for en drøy uke med musikalske hyllester, hygge og moro på Vestre Kjærnes gård utenfor Moss. Resultatet av oppholdet blir den niende sesongen av «Hver gang vi møtes» og skal vises på TV 2 i 2020.

TV 2s programredaktør Jarle Nakken er godt fornøyd med sesongens artister.
– Vi gleder oss til å vise frem sesongens fantastiske «Hver gang vi møtes»- artister som i musikkstil spenner fra tradisjonell folkemusikk, viser til moderne pop. Artistene speiler både det brede spennet og det høye musikalske nivået norske artister representerer både nasjonalt og internasjonalt. Vi er heldige som har fått så flinke artister med på laget. Jeg er overbevist om at blir en sesong spekket med musikalske uforglemmelige øyeblikk når de skal tolke og hylle hverandres verk, sier han. 

Her er «Hver gang vi møtes»-deltakerne 2020:

Odd Nordstoga, Aslag Haugen, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Morgan Sulele, Tuva Syvertsen og Chris Holsten er nå i gang med innspillingen av en ny sesong av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes»

Odd Nordstoga, Aslag Haugen, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Morgan Sulele, Tuva Syvertsen og Chris Holsten er nå i gang med innspillingen av en ny sesong av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» Foto:

Chris Holsten (26) fra Lillestrøm.

Artist, låtskriver og produsent. 

Sjanger: Pop.

Allerede som 26-åring hadde Chris Holsten over 70 millioner avspillinger på Spotify, og han har levert låter som har gått til topps på lister både i Norge og i Sverige. Holsten har stått på scenen på flere store events og i underholdningsprogram på TV. I 2014 hyret Broiler inn Chris på monsterhiten «Rays Of Light». Sommeren 2016 signerte Chris med Warner Music Norway og gjorde låten låten «On My Own». Senere har Chris hatt flere hits, som «Mexico», «Echo» og «Love Like This». I skrivende stund har platina-sertifiserte «Mexico» opp mot 10 millioner avspillinger på Spotify. Chris Holsten ble Årets artist under NRJ Music Awards 2018, og høsten 2018 tok han femteplass i NRKs underholdningsprogram «Stjernekamp». Chris Holsten slipper ny musikk i 2019
 

Odd Nordstoga (47) fra Vinje i Telemark. 

Artist, musiker og komponist.

Sjanger: Folkemusikk.

I ungdommen var Odd Nordstoga en aktiv del av det vitale folkemusikkmiljøet i Telemark, hvor han spilte trekkspill. Han debuterte som plateartist med bandet «Something Odd» i 1997 med det som kan beskrives som urban folkemusikk. I 2004 slo han stort gjennom med albumet «Luring» som, ved hjelp av slageren «Kveldssong for meg og deg», solgte hele 160.000 eksemplar. En ny stor kommersiell suksess kom i 1998, da Odd i samarbeid med Sissel Kyrkjebø ga ut julealbumet «Strålande Jul» med 350.000 solgte eksemplar og 11 ganger platina-trofé. Albumet «Vaffelhjarte» med låtene «Bestevenn» og «Farfar i livet» er låter som har satt dypest merke fra Nordstogas hånd. I 2015 kom albumet «Dette landet» som resulterte i Spellemannpris for beste tekster. Albumet førte til en omfattende turné, og låter som «Dette landet», «Diesel og Bensin» og «Kunsten å gå» har alle blitt folkekjære favoritter.  

- Eg blei med på «Hver gang vi møtes» i år av litt ulike grunnar. Eg har eit år med lite turnering, dermed hadde eg tida til det. Så kjenner eg nokon av artistane og likar dei veldig godt, dermed blir det enkelt å hylle og moro å sosialisere. Eg gledar meg til å høyre og spela musikken og til å slarve med Aslag og Tuva og dei andre. Eg gledar meg også til å vera på ein slags folkehøgskuleleir i ti dagar utan å tenke på kva eg skal ha til middag og annan kvardagslogistikk. 

- Eg gruar meg til å vera «på» heile tida og å gjera heilt vanlege private ting som å samtale med nokon, skjenke i ein kaffikopp eller spørja om nokon kan sende smøret med kameramann, regissør, lys og lyd involvert. Men mest gruar eg meg til å bli rørd av patetiske og sjølvopptekne grunnar, noko eg syns er grusomt flaut. Men eg har eit dårleg forsvar når det gjeld kjensler, og her kan det fort bli både ein og to null til media, for dei likar jo slikt ekstremt godt.


Aslag Haugen (58) fra Ål i Hallingdal.

Vokalist, gitarist og komponist. 

Sjanger: Rock, countryrock.

Aslag Haugen er mest kjent som vokalist, komponist og frontfigur i rockegruppen Hellbillies. Bandet har gitt ut ti studioalbum og fire konsert- og ett samlealbum. De fleste har solgt til gull eller platina. Bandet har vunnet tre Spellemannpriser og ble kåret til Årets spellemann i 2007. De har vunnet målprisen for sin dialektbruk. «Den finaste eg veit» og «20 år på vegen» er to av flere låter som har gjort Hellbillies kjær og kjent. 

Aslag er vokst opp i en musikalsk familie og begynt å spille gitar allerede som 10-åring. Han har spilt i en rekke band under oppveksten i Hallingdal, blant andre SHAG og Kåd’nbandet (forløper til bandet Hellbillies). Aslag spiller også i bandet Respatexans som har gitt ut to album, «Almost famous» i 1998 og «Shine on». Sistnevnte ga Respatexans Spellemannprisen i 2005 i klassen country. Han har gitt ut singler og deltatt på album med blant andre Øystein Sunde og Henning Kvitnes. 

– Jeg gleder meg til å bli kjent med de andre artistene og håper på masse gode musikalske opplevelser. Å høre de andre artistene sine tolkninger av Hellbillies’ låter blir spennende. Det skumle oppi alt er å tolke de andre sine låter, jeg har stor respekt for de andre som driver i låtskriverfaget. Håper at de liker tolkningene mine. 

Linnea Dale (28) fra Tinn i Telemark.

Artist og komponist.

Sjanger: Pop

Linnea Dale ble vi først kjent med som 16-åring i TV 2-programmet «Idol», men hun ble for alvor en kjent stemme for det norske folk som frontfigur og vokalist for bandet Donkeyboy. Kjempehitene «Ambitions» og «Sometimes» er streamet henholdsvis 23.290.066 og 11.500.000 ganger på Spotify. I 2010 vant Donkeyboy Spellemann 2009 for årets hit, årets nykommer og årets video – med Linnea i spissen. 

Linnea har gitt ut tre soloalbum og en EP. Albumet «Wait for the morning» i 2018 høstet gode anmeldelser, og VG trillet en sekser på terningen for den første singelen «Favourite things». 

– Jeg ser veldig frem til å være med på «Hver gang vi møtes», og har hørt at det kommer til å bli en kjempeopplevelse. Det blir så stas å høre tolkninger av egne låter og jeg gleder meg til å gjøre mine versjoner. Men jeg tenker det også blir ganske nervepirrende, med tanke på å skulle opptre foran så flinke artister i en såpass intim setting. Jeg gruer meg til å være borte fra familien, samtidig som det blir litt deilig med et avbrekk fra et kaotisk småbarnsliv. 

Frida Ånnevik (35) fra Hamar.

Vokalist, låtskriver, komponist og Spellemannsvinner.

Sjanger: Visesang/vokaljazz 

Frida Ånnevik har etablert seg i Norge som en habil låtskriver, komponist og artist de siste årene. Frida vant Grappas debutantpris i 2009 og i 2010 ga hun ut debutalbumet «Synlige hjerteslag». Frida vant tekstforfatterfondets debutantpris i 2010 som deles ut av NOPA.

For sitt debutalbum ble Frida nominert i to kategorier – årets nykommer og viser – til Spellemannprisen 2010. I 2014 var Frida nominert til Spellemannpris sammen med bandet The Country. I 2013 vant hun Spellemannpris for årets tekstforfatter med albumet «Ville Ord», og i 2016 vant hun i klassen for viser med albumet «Her bor». Albumet «Flyge fra» kom ut høsten 2017, og det vanket en ny Spellemannspris i kategorien viser. Frida har vunnet flere priser, blant annet Prøysenprisen i 2015.  

I 2018 var Frida med i TV 2s underholdningsprogram «Århundrets stemme», hvor hun kom til semifinalen. 

– Å være med på «Hver gang vi møtes» har jeg tenkt er noe jeg kanskje kan få gjøre når jeg blir voksen, og det viser seg at det er nå, gitt. Når jeg har pakka kofferten til dette har jeg derimot hatt følelsen av å skulle på folkehøgskole, feriekoloni og korpstur – alt i ett.

– Jeg ser fram til å bli kjent med alle, både de jeg kjenner fra før og de jeg nå møter for første gang. Det er jo veldig fine, artige folk som jeg får henge med, høre på og spille for. Og det er en veldig spennende prosess å gå inn i de andres låter, å finne noe i hver enkelt låt som jeg kicker på, for så å forstørre akkurat det. Jeg har virkelig digga å jobbe med låtene og håper det kommer ut og fram. Men det jeg ikke er vant til er å synge det direkte til dem som har laga det, så det kan det hende jeg gruer meg litt til. Jeg har ikke så mye erfaring med at andre spiller låtene mine, så det blir nok også både rart og spennende. 

Morgan Sulele

Fullt navn: Magnus Clausen (26) fra Bærum. 

Artist og låtskriver. 

Sjanger: Pop

Med låter som «Bare Min», «Jeg Vil Heller Ha Deg», «Lakenet» og «Høyt Over Oslo» har Morgan Sulele markert seg som låtskriver og artist. Gjennombruddet kom sommeren 2015 da hiten «Bare Min» ble gitt ut. Låten var Spellemann-nominert for «Årets Låt» i 2016. Albumet «Morgan Sulele» som ble utgitt i 2016 gikk inn på topp tre på VG Lista (album), og lå der i over 20 uker. Totalt har Morgan Sulele 70 uker på topplisten (single) siden sommeren 2015. Antall streams totalt er over 120 millioner.

Som låtskriver har Morgan Sulele samarbeidet med blant andre Katastrofe, Staysman & Lazz, Innertier og Tungevaag & Raaban, noe som har ført til suksess. Sulele skrev Tungevaag & Raabans «All For Love», som var nominert til årets Dance/Elektro på svenske Grammis 2019. Sulele står bak tre låter som er topp 40 i Norge, sin egen låt«Helt Ærlig» med OnklP,«Million Lights» med Tungevaag & Raaban og«Trenger En Mann» med Staysmann & Lazz.

– Jeg gruer meg mye, men jeg gleder meg mer. Dette tror jeg blir en sinnssykt fin opplevelse, med masse flinke folk. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og tror faktisk det blir en opplevelse for livet. 

Tuva Syvertsen (36) fra Brønnøya. 

Hardingfelespiller, komponist og vokalist. 

Sjanger: Folkemusikk

Tuva Livsdatter Syvertsen er best kjent som felespiller, vokalist og frontfigur i musikkgruppen Valkyrien Allstars. Høsten 2006 mottok gruppen Grappas debutantpris og ble i 2007 Spellemannnominert i åpen klasse for albumet «Valkyrien Allstars». Albumet solgte til platinaplate i 2008. Tuva og Erik Sollid fra Valkyrien vant Edvard-prisen for årets nykommer i 2015. 

Tuva Syvertsen har gitt ut albumet «Jazz at Berlin Philharmonic VI: Celtic Roots», et livealbum med Knut Reiersrud, Ale Möller, Eric Bibb, Aly Bain, Fraser Fifield, og Olle Linder. I 2019 kom albumet med rap-duoen Ei Saa Peittää.Tuva har sammen med Aslag Haugen gitt ut singelen «Det som sner» i 2013, «Skamløs» med Big Daddy Karsten og «God kok» i 2018.  

Å stagnere er det siste musikeren Tuva Syvertsen ønsker og hun utfordrer seg selv stadig i nye prosjekter og samarbeid, alt fra teater, Hollywood-film, musikksamarbeid med andre musikere og som medlem i rap-kollektivet HEADS. Tuva har deltatt i «Stjernekamp» på NRK, hvor hun endte i finalen. 

– Jeg tror nok de har vært litt lure, sleipe og smarte siden det var Odd Nordstoga selv som ringte meg og fortalte at både han og Frida Ånnevik skulle være med. Da var det ikke lett å si nei. Dette er to musikere jeg omgås med og som jeg ser opp til. De har et låtmateriale som jeg gleder meg til å velge fra og det blir spennende å tolke de andre artistene som jeg ikke kjenner så godt. Aller mest gleder jeg meg til å spille selv, jeg er spent på hvordan tolkingene blir mottatt. Jeg skal uansett gjøre det på min måte så får vi håpe alle artistene er gode til å ljuge om de ikke liker det.

«Hver gang vi møtes» sesong ni har sesongpremiere på TV 2 på nyåret 2020.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags