Chris Holsten med EP: – Jeg fyller tida med å skrive musikk


Chris Holsten gir ut EPèn "Cold Hearts" på fredag.

Chris Holsten gir ut EPèn "Cold Hearts" på fredag. Foto:

Chris Holsten skulle virkelig nyte oppmerksomheten etter "Hver gang vi møtes" og la opp til stor norgesturne. Det gikk ikke helt som planlagt. – Jeg var klar for turne og var i live-modus. Men det er ikke helt stille, fredag slippes ny EP - spilt inn lenge før alt ble satt på vent.

DEL

EPèn "Cold Hearts" inneholder seks låter spilt inn på gamlemåten i et hus på Lillehammer høsten 2019.

– Det er først og fremst annerledes å være musiker akkurat nå. Etter "HGVM" på TV var jeg veldig klar for turne, sier Chris Holsten.

Holsten startet turneen sin i februar med flere utsolgte hus. Han skulle spilt på hjemmebane i Lillestrøm kultursenter 12. mars - samme dag som alt ble stengt ned i landet vårt. Den konserten er flyttet til 27. august.

– Nå fyller jeg tida med å skrive musikk, det er heldigvis ikke helt stille. Jeg har akkurat spilt inn en låt med Frida Ånnevik som har tatt av på sosiale medier, ellers har jeg noen eventer-jobber via streams.

Dette bildet ble tatt av Chris Holsten  et par dager før han skulle spilt i Lillestrøm Kultursenter 12. mars - samme dag som Norge stengte ned alt. Konserten er nå flyttet til 27. august.

Dette bildet ble tatt av Chris Holsten et par dager før han skulle spilt i Lillestrøm Kultursenter 12. mars - samme dag som Norge stengte ned alt. Konserten er nå flyttet til 27. august. Foto:

La ut på langtur

I høst tok Holsten med seg musikere samt artistene Ruben og Skaar til Lillehammer der de hadde leid ett hus for å lage musikk.

Oppholdet på 12 dager resulterte i seks låter.

– Jeg ønsket å gjøre ting på gamlemåten, første dag skrev vi første låt og sånn gikk dagene. Alle låtene ble til der oppe. Ofte kan jeg bruke to-tre måneder på på perfeksjonere en låt. Dette skulle være perfekt på en annen måte, forteller han.

Holsten har ikke problemer med å få dagene til å gå. Bortsett fra at han ikke får spilt for publikum er ikke dagene veldig annerledes.

– Som musiker er jeg vant til å være mye aleine og har alt jeg trenger i hjemmestudioet mitt, dessuten trives best aleine. Derfor er dette helt fint, men jeg kjenner det har sklidd litt ut på rutiner - det blir seine kvelder. For jeg har ingen å stå opp til og er ofte ikke i seng før i tre-tiden, og jeg innrømmer at jeg jobber best om kvelden.

Chris Holsten fra Lillestrøm hadde akkurat startet på turneen sin da alle kulturarrangementer ble avlyst. Han savner veldig å stå på en scene. Dette er fra fjorårets Byfest i Lillestrøm

Chris Holsten fra Lillestrøm hadde akkurat startet på turneen sin da alle kulturarrangementer ble avlyst. Han savner veldig å stå på en scene. Dette er fra fjorårets Byfest i Lillestrøm Foto:

Alt går i ett

– Har du vært mer produktiv i disse spesielle dagene vi er inne i?

– Skulle ønske jeg kunne sagt, ja. Men jeg var i den kreative bobla i høst med innspillingen av EPèn, så gikk jeg over i live-modus. Jeg fyller stort sett dagene med skriving, men hjernen vil opp på en scene å spille igjen!

Holsten forteller videre at det egentlig bare er kos hvis han bruker lengre tid på en tekst nå, fordi da har han tross alt noe å bruke tiden på.

Alt går i ett for Chris Holsten om dagen. Ting skjer stort sett i et rom, men han kobler av med joggetur og Netflix på tvèn.

– Jeg pleier å ta noen joggeturer nedover Akerselva, det er deilig å komme ut litt, få litt frisk luft. Skulle gjerne hatt en liten balkong til leiligheten min i disse dager, men jeg har besøkt familien i Lillestrøm et par ganger i bursdag, så jeg har ikke bare å sittet inne.

Artisten er spent på når ting åpner og når det kan spilles konserter igjen. Rett før påske skulle har opptrådt på Parkteatret i Oslo. Den er nå flyttet til høsten og lagt til selveste Rockefeller.

– Det blir i så fall min største konsert som headliner. Alle har et forhold til Rockefeller- det blir stort. Men, vi vet jo ikke om det blir noe av, jeg tar en dag av gangen.

Han er også spent på hva som skjer med festivalsommeren og håper ihvertfall ting har roet seg til høsten.

– Jeg skjønner det kan ta lang tid, selv om noen skoler og barnehager åpner igjen snart, er det forståelig at kulturarrangementene er det som blir satt i gang til sist. Vi får se hvordan det blir.
i vinter var Chris Holsten med i "Hver gang vi møtes" på TV 2. Flere av tolkningene til Holsten toppet listene på Spotify. Den mest minnerike opplevelsen var Odd Nordstogas "En farfar i livet" der Holsten hadde med bestefaren sin på trekkspill.

i vinter var Chris Holsten med i "Hver gang vi møtes" på TV 2. Flere av tolkningene til Holsten toppet listene på Spotify. Den mest minnerike opplevelsen var Odd Nordstogas "En farfar i livet" der Holsten hadde med bestefaren sin på trekkspill. Foto:

Is i magen

– Hva med å hive seg på facebook-konsertbølgen?

– Det er forskjellige ting som kommer etterhvert, men vi, bandet og jeg vil ikke hoppe på det første og beste. Det må være riktig konsept. Hvis jeg først skal gjøre noe, tenker jeg at det blir for veldedighet og at musikerne mine får betalt. Samtidig, hvis man har en fb-konsert, så har hele Norge sett deg. Det er så mye som skjer til høsten- når jeg skal ha en konsert et eller annet sted, vil jeg vise fram noe nytt, ikke noe folk har sett på fb. Det gjelder å ha litt is i magen.

Chris Holsten har også andre planer framover. Hva og med hvem vil han ikke si så mye om.

– Jeg setter opp studiotid med flere artister nå - men har foreløpig ingen konkrete planer. Jeg jobber med noen kjente, men vet ikke om det blir duetter eller bare et skrivesamarbeid. Men, det er alltid spennende å jobbe med andre artister.
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken