Dette bandet har ei utrolig forhistorie.

Drivkraft Knut Lysklætt slo an tonen allerede for 26 år siden, da han kontaktet Deep Purple-gitarist Ritchie Blackmore. Nå er plata klar, lansert med brask og bram i går. Sannelig er den storslagen også. Hard rock, slik vi ble kjent med sjangeren i 1970-åra, men denne kvintetten har maktet å holde seg i skinnet og unngå overdrivelser. Derfor er det bare moro å la seg blåse til veggs av heftig, veldandert tungrock, framført av karer i 40- og 50-åra.

Frykter du at det er en gjeng som skal drive seg gjennom frykten for å være middelaldrende ved å leke rockestjerner, kan du ta det helt rolig. Dette er svært velgjort musikk, i drivende arrangementer med haugevis av lekre effekterr. Lysklætt har komponert alle låtene, og spiller gitar i Purple-tradisjon, og vokalist Per Roar Schjølberg (58) synger imponerende bra.

Strykere og kor brukes med fornuft, og det er en imponerende debut som serveres i delikat innpakning. Nyt også plakaten som følger med, et vell av talende detaljer omgir bandet på Morten Krogvolds fotografi.

Rune Westengen