Terningkast 5: Plywood: Vitesse

Artikkelen er over 10 år gammel

(Reel Noise/Art Pumpkin/Musikkdistributørene) 10 spor, spilletid: 38:46

DEL

Dette er romeriksbandet Plywoods tredje utgivelse siden debuten med ep-en "Wanna be the King!" i 2003, og de blir bare bedre og bedre. Det skyldes først og fremst låter av høy kvalitet, men også bandets energiske og fandenivoldske tilnærming til musikken. De gir alt, og det både høres og føles.

På denne plata har Espen Lie (bass/vokal), Trym Hagen (gitar/vokal) og Roger Bjørnstad (trommer) fått hjelp av dyktige musikere som Thomas Fredriksen (gitar), Anders Hunstad (keyboards), Frode Bjørnstad (pedal-steel) og Eirik Renton (trompet). Det låter ikke like mørkt og smertefullt som på "The Ways of the Past" fra 2005, men bandets stoner-inspirerte indierock er minst like potent og hardtslående. Og for noen låter! "My Dreams" må være det friskeste og mest umiddelbare Plywood noen gang har gjort, og også "Common Hell", "Fade Away", "Cold", "Heads on in", den roligere "The Plan" og "Rollercoaster" står som påler.

Trym Hagen og Espen Lie bytter som tidligere på å stå bak mikrofonen, og siden begge to er drivende dyktige vokalister med særpreg, gir det plata ekstra vitalitet, dynamikk og variasjon.

Jeg er imponert!

Torstein Davidsen

Artikkeltags