Terningkast 5: Odd Nordstoga: Pilegrim

Artikkelen er over 10 år gammel

(Universal/Sonet) 13 spor, spilletid: 1:01:39

DEL

Odd Nordstoga leverer ei ypperlig samling viser, som synes komponert for å framheve Ragnar Hovlands og Stein Verstos gode tekster.

Han synger dem med andakt og stor innlevelse, gir dem liv og vemod, og han har aldri før levert noe så vakkert som "Min eigen song", hvor Arve Henriksen viderefører den såre stemningen med sitt trompetspill. Nordstoga komponert disse melodiene som bestillingsverk til Festspillene i Bergen i 2005. Men det norske mediesamfunnet falt så til de grader for "bygdetullingen" med morsomme sanger om hylende gris og ferden hjem til mor, at de ikke er blitt innspilt før i år.

Men nå er de her, og de er gode og stemningsfulle. Gode musikere som nevnte Henriksen, Ståle Storløkken (keyboards), Georg Buljo (gitar), Sondre Meisfjord (kontrabass) og Erland Dahlen (trommer) gir ham rom og farge, og det blir ei underlig seriøs ytring fra Nordstoga. Det kler ham, og han høres ut til å trives med å framstå med alvor og ettertenksomhet, omgitt av et band som tilfører et kløktig arrangert lydbilde. "Vidare, min song" og "Ser deg no", med tekster av Versto, er stor visekunst.

Et album å fordype seg i når høstmørket kommer.

Rune Westengen

Artikkeltags