Terningkast 6: GT-Sara: På farten med Full Rulle

Artikkelen er over 11 år gammel

(TPT) 10 spor, spilletid: 47:11 Det påstås at GT-Sara – Gerd Thoreid fra Dal i Eidsvoll – debuterte på scenen i 1930.

DEL

Nå debuterer hun på plate.

Begivenheten markeres mandag, med releaseparty utenfor YX-stasjonen i Lørenskog.

GT-Sara er ikke som andre debutanter. Her er det ikke det minste tegn til popstjerne-nykker. Men damen synger friskt, akkompagnert av bandet sitt, og har valgt er repertoar som ikke overraskende inkluderer både Vidar Sandbeck, Alf Prøysen og et par salmer. Dessuten serverer hun et 20 minutters konsertkutt fra Jessheim i desember 2006. Og har en opplevd GT-Sara på scenen, glemmer en det ikke så lett. Det er foran et publikum hun er i sitt ess. Hun er ei krutt-tønne, full av vågale vitser og artige påhitt, ofte litt på kanten. Enkel og effektiv humor, og hun har det tydeligvis storartet på scenen. Skravla går og går, og det er imponerende hvor mye hun får puttet inn i en 20 minutter lang sekvens. Her må det være lov å tippe at intet sete var tørt under seansen.

Det hviler en gammeldags revystemning over denne utgivelsen, som trolig vil være midt i blinken for det store publikum Gerd Thoreid har gledet på sine hyppige småturneer over store deler av landet. Her er hun altså, i all sin prakt, og hun avslutter med Zarah Leander-sangen "Vill ni se en stjärna", med teksten Dag Frøland har skrevet spesielt til henne.

Det er bare å bøye seg i beundring og ønske lykke til med karrieren som plateartist. Det finnes ikke maken til GT-Sara! Innenfor denne særdeles smale sjangeren er dette en klokkeklar sekser på terningen.

Rune Westengen

Artikkeltags