Gå til sidens hovedinnhold

Campingen går fra hytter til leiligheter

Artikkelen er over 1 år gammel

I stedet for å sette i stand de flomskadde hyttene har innehaveren et ønske om å sette opp et leilighetsbygg.

Frognerstrand Camping ved Glomma på Oppaker i Nes tilbyr i dag kun sesongplasser for campingvogner, men innehaver Hilde Mari Stumberg ønsker å utvikle campingplassen videre og utvide overnattingstilbudet. Campingen har tidligere basert deler av driften på hytteutleie, men disse er flomskadd og ikke i bruk i dag.

Korttidsutleie

Nå ønsker Stumberg å se på muligheten for å bygge et leilighetsbygg i stedet for å sette i stand eller bygge nye campinghytter. Campingplassen vil da igjen kunne tilby korttidsutleie til besøkende.

På vegne av Frognerstrand Camping AS har Arconsult Ove Bøe AS anmodet Nes kommune om forhåndskonferanse for utvikling av campingplassen.

Bøe skriver at innehaveren har et ønske om å oppføre en bygning med totalt fire leiligheter i to etasjer.

To soverom

– Alle leilighetene vil ha lik planløsning med to soverom i hver, bad og oppholdsrom med kjøkken. Leiligheten i andre etasje utnytter i tillegg den ekstra takhøyden og bygger en hems over deler av leiligheten. Leilighetene i første etasje vil bli universelt utformet, skriver Bøe.

Leilighetsbygget ønskes plassert øst for eksisterende toalettbygg for at det ikke skal bli for dominerende på campingplassen og i landskapet for øvrig. Det aktuelle området ligger under grensa for 200-årsflom, og det må fylles opp rundt én meter for å komme over denne.

Kommentarer til denne saken