Lillestrøm kirke byr på en rekke fine konserter under byfesten i Lillestrøm. Både den tradisjonelle «Byfesten klassisk» og to spennede nattkonserter. Fri adgang til alle konsertene.

Byfesten klassisk

Torsdag 13. juni kl. 21.00 inviterer vi til den tradisjonelle "Byfesten klassisk" Vi byr i år på hele 3 kor.  Som vanlig får vi høre både LillCanto og Skedsmo kammerkor med vakker og somemrlig. kormusikk. Årets gjest er det lokale «ungdomskoret» Neon Vocal. Neon Vokal er en vokalgruppe som representerer nytenkning og stemmelek kombinert med et høyt musikalsk nivå. De er Norgesmestere i kor med 12 dedikerte medlemmer fra 17 til 23 år som leker seg med jazz, pop, soul, klassisk og folkemusikk. I juli i fjor konkurrerte de i World Choir Games 2018 i Sør-Afrika med gullmedalje som resultat. På årets «Byfesten klassisk» byr de på godbiter fra sitt klassiske repertoar.

 

Nattkonsert med unge talenter

Fredag 14. juni kl. 23.00: blir det «Vakker musikk i sommernatten» i Lillestrøm kirke. Elever fra musikklinja ved Lillestrøm videregående skole byr på vakker musikk i sommernatten. Både solister og ensembler. Vi fortsetter tradisjonen med å la elever fra musikklinja fylle kirken med vakre toner som en avslutning på fredagskvelden i Byfesten. Her kan du få oppleve mange unge, lovende utøvere, med hovedvekt på klassisk musikk.

 

Saksofon og orgel

Lørdag 15. juni kl. 23.00: Nattkonsert - Et musikalsk møte mellom organisten Ulf Nilsen og saksofonisten Frøydis Grorud.

Vi har flere ganger tidligere hatt besøk av den blinde organisten Ulf Nilsen i Lillestrøm kirke. Han har en fabelaktig evne til å blande klassisk musikk og populærmusikk. Han fletter gjerne inn en Beatlesmelodi midt i et orgelstykke av Bach. Med seg har han den fremragende saksofonisten Frøydis Grorud. Hun er også kjent som fast medlem i Beat for Beat-bandet på NRK.