Det var ikke få som dukket opp for å høre heltene fra rockebandet som har over 40 års fartstid.

Om det kun var det britiske bandet som var trekkplasteret, eller om Smokie fikk god hjelp fra lørdagskveldens fristende utepils, det er vanskelig å si. Men stemningen var uansett høy blant publikum.

Drevne karer

De drevne rockerne viste tydelig for publikummerne at de ennå ikke er leie av å stå på scenen.

Gutta hadde et høyt energinivå og vokalisten Mike Craft fridde stadig til publikum ved å benytte enhver anledning til å putte «Norway», inn i teksten.

Bandet spilte en god blanding av gamle slagere og nye sanger.

Allerede fra andre sang, «Lay back in the arms of someone», var det dansing på balkonger og på torget.

– Vi skal uansett ha en fest her på scenen, og da trenger vi at dere gjør det samme der ute, var Mike Crafts oppfordring til publikum tidlig i konserten.

Mottakelsen til publikum viste tydelig at musikken til Smokie ikke har gått ut på dato, selv om ikke nødvendigvis det samme kan sies om hårfrisyrene til bandmedlemmene.

Alle aldre

Det er vel ikke til å nekte for at det var en noe høyere gjennomsnittsalder enn på Rybak-konserten, men alle aldre var likevel representert hos publikum.

Alt fra kvisete tenåringsgutter til bestefedre med sølv i håret vaiet med til musikken, og formet leppene etter teksten. Ja, til og med en sikkerhetsvakt lot til å gi etter for rytmene som drønnet gjennom brosteinene i går kveld.

Smokie-fan May Randi Vestby (49) var en av dem som hadde fått plass rett foran scenen.

– De har veldig fin musikk. Jeg har alltid hørt på platene deres, men det er kun de siste fem årene jeg har begynt å dra på konserter. Jeg har vært på fem konserter med dem tidligere, i Norge og Sverige. De er også veldig hyggelige gutter, jeg har pratet med dem ved flere anledninger hvor jeg har vært backstage på konserter, sa Vestby, som spesielt så fram til låta «Only you».

Ann Mari Holter (21) og Iren Aamodt (24) var blant den litt yngre garde i publikum.

– Foreldrene mine pleide å høre mye på Smokie. Denne musikken bringer tilbake minner fra motorsykkelferier hvor jeg hørte mange av sangene deres, forteller Holter. Verken Holter eller Aamodt hadde vært på konsert med Smokie før, men var svært fornøyde med opplevelsen.

– Dette var rett og slett veldig bra! sa Iren Aamodt, som spent ventet på slageren «Living next door to Alice».

Alt fra kvisete tenåringsgutter til bestefedre med sølv i håret vaiet med til musikken