Blir mottatt som verdensstjener

Bånn gass gjennom 80-tallet: I 13 år har Loveshack spesialisert seg på å spille hits fra 80-tallet. Originalbesetningen holder stand, og består av (fra venstre) Christian Nystrøm (keyboards/vokal), Svein Finneide (vokal/gitar), Aslak Johnsen (bass/vokal), Ken Ingwersen (gita/vokal) og Ole Devold (trommer/vokal).
foto: Marianne Enger

Bånn gass gjennom 80-tallet: I 13 år har Loveshack spesialisert seg på å spille hits fra 80-tallet. Originalbesetningen holder stand, og består av (fra venstre) Christian Nystrøm (keyboards/vokal), Svein Finneide (vokal/gitar), Aslak Johnsen (bass/vokal), Ken Ingwersen (gita/vokal) og Ole Devold (trommer/vokal). foto: Marianne Enger

Artikkelen er over 8 år gammel

Partybandet Loveshack blir nærmest mottatt som verdensstjerner når de spiller på Byfesten. Nå er de tilbake for tredje gang.

DEL

– Alle gode ting er tre. Byfesten er blitt et slags høydepunk for oss. Publikum er ekstremt entusiastiske, og dette er en av jobbene vi gleder oss mest til i løpet av året, sier vokalist Svein Finneide, opprinnelig fra Skjetten.

Nok en gang byr de på et dryss av nostalgi fra det utskjelte 80-tallet, og publikum i Lillestrøm digger å bli tatt med i deres velsmurte tidsmaskin.

– Det er ekstra kult å spille når trøkket er slik vi opplever på Byfesten, legger Ole Devold til, også han opprinnelig fra Skjetten.

I tillegg til publikum, mener bandmedlemmene selve arrangementet bør får ros. Når de spiller på Byfesten, er alt på stell.

Mye moro på jobben

Med cirka 100 spillejobber hvert år har gutta i coverbandet mye moro på jobb. Loveshack spesialiserer seg på coverlåter og hits fra 80-tallet, og bandet er guttas hovedinntektskilde. Spillestedene og antall frammøtte varierer, alt avhengig av anledningen.

– Vi spiller for alt fra 40 mennesker på private fester og opp til flere tusen på festivaler, sier Finneide.

Men uansett antall publikum og anledning, jobben går ut på det samme, og målet er at publikum skal ha det moro.

– Det at folk tar av på konsertene våre handler om at vi har det gøy. Vi må gå ut på scenen med intensjonen om at det skal funke, sier Aslak Johnsen.

– Vi er fem bestekompiser, og alt begynner med oss. Energien som oppstår har gjerne en smitteeffekt, legger Finneide til.

Noe av det publikum tar mest av på er medleyene, låtsnuttene som er satt sammen, gjerne etter tema.

– Vi legger mye arbeid i å få til medleyene, og på en måte blir de våre egne låter. Låtene er nok fjernere fra virkeligheten enn det mange tror, men sånn er det med coverlåter, sier Finneide.

Av og til byr tolkningene på utfordringer.

– Jeg husker spesielt godt en spillejobb i Hamburg, og det var interessant. Ingen av oss er spesielt gode i tysk, så vi fikk noen morsomme kommentarer etter å ha rappet «Rock me Amadeus», ler Finneide.

Grøssere fra virkeligheten

Reaksjonene var mange da de startet for 13 år siden.

–Da vi bestemte oss for å spille den musikken vi selv vokste opp med på 80-tallet, var den helt ut. Mange så litt skeivt på oss da vi dro de drøyeste låtene i begynnelsen, sier Finneide.

– Og det er gjerne de låtene man ikke liker å høre når man er alene, men som blir ok sammen med andre, sier Johnsen.

– De låtene kaller vi «grøssere fra virkeligheten», legger Finneide til.

– Grøssere fra virkeligheten?

– Tja, for eksempel «Never Ending Story» og «Gimme, Gimme, Gimme», svarer de nærmest i kor.

Grøssere eller ikke, låtene som fungerer best mellom dem og publikum er de morsomste å spille.

  • Hovedscenen på Torvet, lørdag klokken 22.00.

Artikkeltags