Torsdag 13. juni kl. 21.00 inviterer vi til "Byfesten klassisk" i Lillestrøm kirke. Denne konserten har blitt en tradisjon under byfesten, og i år blir det med 3 kor. Som vanlig byr  LillCanto og Skedsmo kammerkor på vakker og sommerlig kormusikk. Årets gjester er det lokale «ungdomskoret» Neon Vocal. Fri adgang.

 

Norgesmestere

Neon Vokal er en vokalgruppe som representerer nytenkning og stemmelek kombinert med et høyt musikalsk nivå. De er Norgesmestere i kor med 12 dedikerte medlemmer fra 17 til 23 år som leker seg med jazz, pop, soul, klassisk og folkemusikk. I juli i fjor konkurrerte de i World Choir Games 2018 i Sør-Afrika med gullmedalje som resultat. På årets «Byfesten klassisk» byr de på godbiter fra sitt klassiske repertoar. 

Urfremføring

Neon Vokal skal fremføre tre verk på Byfesten klassisk. 

1. Yalla Tnam, et verk av Frank Havrøy inspirert av en syrisk vuggevise, som vi har fått av en syrisk flyktning som bor i Skedsmo. Jeg tror han (Omar) kommer til konserten.

Dette er del av et bestillingsverk til Neon Vokal, og det blir faktisk urfremføring av denne satsen på Byfesten. Det blir det også av neste verk;

2. Våren, med tekst av Aa. O. Vinje og musikk av Edv. Grieg. Denne er mye fremført med kor i sats av Thomas Beck, et arrangement som er 100 år gammelt. Neon Vokal har bestilt et nytt arrangement av Håvard Gravdal.

3. Siste verk henger sammen med første, og er skrevet av Frank Havrøy. The Earth is closing on us har tekst av den palestinskfødte forfatteren Mahmoud Darwish, og handler om den fortvilelsen mange i verden opplever når deres hjemland ikke er den trygge havnen et hjem skal være. Teksten står i sterk kontrast til Vinjes nasjonalromantiske og vakre vårdikt.

I slutten av juni reiser Neon Vokal til Lofoten og Vesterålen, hvor de skal ligge i hardtrening og holde konserter. Dette blir deres oppkjøring til deltakelse i EM for kor i Gøteborg i august.