Gå til sidens hovedinnhold

Byfesten for 10. gang

Artikkelen er over 14 år gammel

Regntunge skyer holdt på vannet da Anita Orlund åpnet jubilerende Byfesten i går. Stolt som en ordfører skrøt hun av byen som virkelig var blitt by.

– Hei, Lillestrøm, er vi klare for Byfesten, ropte skedsmoordføreren fra hovedscenen på Torvet. Svaret hun fikk var ikke akkurat rungende.

Da klokka slo sju og hun skulle forestå den offisielle åpningen, var det ikke mange som hadde funnet veien til plassen foran scenen. Men noen svarte "Joa" på spørsmålet.

Mange nikket seg likevel enig med Anita Orlund da hun løftet fram Lillestrøm by som et flott sted å være.

– Da vi arrangerte Byfesten for første gang i 1998, trodde vi det var første og siste gang. Nå er vi her for 10. gang, vi har jubileum, sa ordføreren og mente at Byfesten befestet Lillestrøm som regionsenter på Romerike.

– Denne festen bygger opp under at Lillestrøm er stedet hvor folk møtes. Den største møteplassen er nettopp Byfesten, sa hun. Senere i åpningstalen brukte hun ord som mangfold, inkluderende og usnobbede for å beskrive by og fest.

I de årene da Andreas Hamnes var ordfører og foresto de offisielle åpningene, regnet det stort sett akkurat i de han gikk ut på scenen med festtalen. Sola kunne skinne både før og etter, men ikke under åpningen. Det var nære på i går også. Mørke sinnaskyer la seg over Torvet da Orlund struttet fram på scenen i rød kjole og bredt smil. Men regn ble det ikke. Muligheten er likevel til stede, for festen skal vare fire hele dager til ende.