Gå til sidens hovedinnhold

Bussene kjører kriseruter

Ask bussterminal kan ikke brukes og den viktige linje 400 mellom Oslo lufthavn og Oslo Bussterminal er brutt ved rasstedet på Ask.

– Linje 400 fra Oslo og nordover stopper nå ved Åsenhagen og snur der. Fra Oslo lufthavn går bussen via Gjerdrum ungdomsskole til Kløfta stasjon der vi mater på toget, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til Romerikes Blad.

For dem som bor på strekningen mellom Åsenhagen, Bråtesletta og Fjellstaddalen opprettholdes kollektivtrafikken ved hjelp av drosjer og minibusser.

Bruker ungdomsskolen

– Vi må bare forholde oss til nødetatene og avvente situasjonen. Det er nå holdeplassen ved Gjerdrum ungdomsskole som er terminalen vår på Ask, sier Johansen.

Han beklager at reisetida for de kollektivreisende blir lengre for innbyggerne i Gjerdrum og de i Nannestad som har benyttet seg av linje 400 og 400E.

Normalt fra Skedsmokorset

Linjene mates også av bussrutene fra Vardeåsen, Vardefjellet og Sørumsand på Skedsmokorset, og kjører E6 fra Skedsmovollen til Oslo.

– Disse reisende berøres ikke, ei heller reisende fra Åsenhagen, fortsetter Johansen.

Samtidig understreker han at reiserådene for koronapandemien fortsatt gjelder og at man helst ser at bare dem som må reise kollektivt bruker buss og tog.

Kriserutene vil trolig var i lang tid framover.

Vil vare lenge

– Fylkesvei 120 kommer til å være stengt i lang, lang tid framover. Vi anslår at det i høyden ligger over ti meter med leire over veien. Det er snakk om mange tusener med kubikkmeter masse, opplyste virksomhetsleder for tekniske tjenester i Gjerdrum kommune, Ken Wiik, på en pressekonferanse mandag.

Han anslår at fylkesveien som strekker seg gjennom Ask sentrum vil være stengt flere måneder fram i tid.

Kommentarer til denne saken