Gå til sidens hovedinnhold

Brukte påsken på å sy smittevernsfrakker: – Ønsket å trå til i en vanskelig tid

Artikkelen er over 1 år gammel

Damene i Lørenskog husflidslag ville bidra med sømferdigheter i en vanskelig situasjon, og mandag kunne de overrekke 50 splitter nye smittevernsfrakker til ordfører Ragnhild Bergheim.

Sola stråler på klar blå himmel og stemningen er god på framsiden av Lørenskog sykehjem. Sidsel Wettre, Eli Sundby og Eli Aune fra Lørenskog husflidslag er kommet med en stor sekk med hele 50 smittevernfrakker som skal overrekkes til ordfører Ragnhild Bergheim og sykehjemmets husøkonom Inger Lise Bråten.

– Tusen, tusen takk! Nå kan vi senke skuldrene, sier ordføreren når hun tar imot frakkene.

35 damer sydde i påsken

Husflidslaget hadde fanget opp at kommunen har vært bekymret for om det var nok smittevernutstyr tilgjengelig hvis omfanget av koronasmitten bredte om seg, og leder Eli Sundby tok kontakt med kommunen, skriver Lørenskog kommune i en pressemelding.

– Flere av medlemmene våre hadde signalisert at de ønsket å trå til med sine sømferdigheter i en vanskelig tid, og vi så en mulighet for at vi kunne bidra, sier Eli Sundby.

Sidsel Wettre har vært prosjektleder, og forteller om en vilje og iver til å bidra som har rørt henne skikkelig.

Hele 35 fem damer har fått tøypakker med nok stoff til tre smittevernfrakker.

– De har sydd i påska med stor entusiasme og fart, og etter litt over en uke hadde vi de første femti på plass, sier hun.

Brukes på sykehjem

Da det var klart at husflidslaget kunne bidra, ordnet kommune stoff, mønster, tråd, strikk og skråbånd. Ordfører Ragnhild Bergheim røper at også hun har trukket i noen tråder og bidro til at kommunen kom i kontakt med en leverandør som raskt kunne levere stoff som var godt nok og mønster, opplyser kommunen.

Husøkonom Inger Lise Bråten ved Lørenskog sykehjem forteller at smittevernsfrakkene mest sannsynlig skal brukes nettopp ved sykehjemmene i kommunen.

– På Rolvsrud sykehjem har vi fått en egen koronavdeling. Hvis flere smittede skal dit er det stor sannsynlighet at frakkene blir brukt der. Vi har eget vaskeri. Når vi har slike frakker som lett lar seg tørke, kan vi gjøre dem klare på nytt i løpet av kort tid.

Eli Sundby sier dette har vært en flott opplevelse for hele husflidslaget.

– Det viser at vår kunnskap er viktig, og vi vil gjerne dele den med flere, slår Sundby fast.

Kommentarer til denne saken