Gå til sidens hovedinnhold

Bruk hallene til idrett!

Leserinnlegg

Idrettshaller og vaksinering

Rælingen kommune har valgt å bruke Sandbekkhallen på Løvenstad for vaksinering av kommunens innbyggere. Rælingen Idrettsråd har forståelse for at vi som samfunn og kommune har en massiv utfordring i forbindelse med covid-19 og den forestående vaksineringen

Det er likevel kjent at Rælingen allerede har en stor underdekning av hallflater for innendørsidrett. En hel eller delvis omdisponering av Sandbekkhallen vil ha en voldsom negativ påvirkning på barn og unges mulighet for å utføre sin idrettsaktivitet.

Idrettsrådet frykter at frafallet fra idretten vil øke enda mer enn det vi allerede er vitne til som en følge av pandemien. Idretten er en møteplass for styrking av sosial kompetanse, fysisk og psykisk helse. Tiden etter mars 2020 har vært særdeles krevende for alle i samfunnet med barn og unge i særstilling. At det nettopp er barn og unge som bedriver innendørsidrett som igjen må bære byrden er uholdbart.

Det bør være mulig å finne andre egnede lokaler i nærområdet. Lillestrøm kommune har nylig gjennomgått sin vaksinestrategi og valgt å flytte vaksineringen til Norges varemesse. På vegne av alle barn og unge i kommunen ber vi innstendig om at Rælingen kommune gjør det samme.

Vi er sikre på at man ved et samarbeide på tvers av kommunegrenser kan bidra til å holde hallene åpne for sitt egentlige formål.

Rælingen Idrettsråd: Nils Svensøy (leder), Geir Vestrheim (nestleder) og Lars Martinussen (medlem)

Kommentarer til denne saken