Mannen ble løslatt fredag.

– Som kjent besluttet politiet pågripelse av en person, men etter avhør var det ikke grunnlag for varetekt, sier politiadvokaten. Han ble derfor løslatt i går, men har fortsatt status som siktet. Det var ikke grunnlag for å holde ham i arrest, men saken er fortsatt under etterforskning, sier vakthavende politiadvokat Tea Sletto Øverseth i Øst politidistrikt til VG.

Politiadvokaten sier at det per nå ikke er andre personer som er mistenkt eller siktet i saken, men politiet utelukker ikke at en annen gjerningsmann enn den siktede står bak trusselen.

– Politiet gjennomførte fredag et omfattende arbeid, med kriminaltekniske undersøkelser og vitneavhør. Den videre etterforskningen vil ha fokus på å gjennomgå dette materialet, sier Øverseth.

Briten ble pågrepet da flyet landet og ble mistenkt i saken som følge av vitneopplysninger fra besetningen og øvrige passasjerer om bord i flyet.

En lapp med trusselen ble funnet på toalettet på Ryanair-flyet da det var i luften. Politiet mottok melding om trusselen klokken 11.50 fredag formiddag og flyet landet kort tid senere på Oslo lufthavn. Store ressurser ble sendt til flyplassen, deriblant politiets bombegruppe, som gjennomsøkte flyet uten å finne noen eksplosiver.