Brannvesenet melder 0820 om at brannen på Liermåsan nå er slukket. De jobber med å vende om på torva i etterslukkingsarbeidet.

– I sekstiden fikk vi melding om en ny brann i torvmyra på Liermåsan i Aurskog-Høland. Jeg vet ikke hvor stort område det er snakk om. Det var problemer med avstand i forhold til vannkilder og slikt, opplyser Frode Johannessen, vaktleder i Øst 110-sentralen.

Brannvesenet har en bil på stedet som har begynt å slukke.

– Jeg tror ikke det er så stort område der oppe, vi er der bare med en bil. Det er ikke meldt behov for flere ressurser så jeg tror de har kontroll der oppe.

Etterslukking i Lørenskog og Hurdal

Onsdag morgen driver brannvesenet med etterslukking av skogbrannene ved Losby og Hurdal.

– Vi er i Hurdal med noen lokale brannmannskaper på bakken. Ingen helikopter. Vi vil være der utover dagen for å være hundre prosent sikker, fortsetter Johannessen.

I Lørenskog har det til sammen brent 30 mål. Tirsdag ettermiddag fikk brannvesenet bistand fra sivilforsvaret med 14 mann.

UNDER: Se brannhelikopteret over Losby

– Flammen er slått ned, men det er varmegang i grunn. Det å få vannet til å trenge ned er en jobb. Nå har vi etablert vannkilder så vi har fått brukbart med vann til stedet. Vi har en bil med mannskaper samt sivilforsvaret. Vi kommer til å være der et stykke utover formiddagen for å påse at det ikke blusser opp., sier Johannessen.

**RB kommer tilbake med mer