Gå til sidens hovedinnhold

Klubbhuset fullstendig nedbrent: – Dette er katastrofe for oss

Artikkelen er over 4 år gammel

Mørk svart røyk veltet opp i Gardermoen-området søndag og kunne ses over store deler av Øvre-Romerike.

– Det er bekreftet bygningsbrann på Ringbanen. Det er full fyr der. Brannmannskaper fra Jessheim, Nannestad og OSL er på vei, opplyste Bjørnar Kristiansen, vaktleder ved 110-sentralen.

Politiet meldte på Twitter at det var brann i klubbhuset til NMK Gardermoen, som driver med bilcross, rallycross og motocross, blant annet.

Brannen hadde ingen innvirkning på flytrafikken på Gardermoen, ifølge politiet.

Nedbrent

– Klubbhuset er så godt som nedbrent, sier Remi Presttun, RBs fotograf på stedet.

Politiet skrev på Twitter i 21-tida søndag kveld at det pågikk en kontrollert nedbrenning. Klubbhuset sto altså ikke til å redde.

– Vi vet pr. nå ikke hva brannårsaken er. Bygget var overtent da brannvesenet ankom. Det blir Ullensaker lensmannskontor som etterforsker saken videre. Vi er intressert i om folk kan ha sett noe før brannen, sier Halvor Mangerud i Øst politidistrikt, som var på stedet, til RB.

– Katastrofe for oss

– Klubbhuset er alfa og omega for driften vår. Det ble bygget i 2005 og består av brakker som er satt sammen. Det var kiosk, lager og sekretariat. Vi hadde lagret alt det tekniske utstyret som vi bruker under arrangementene der. Dette er katastrofe for oss, rett og slett. Vi har aktivitet hele tiden. Vi leier ut anlegg blant annet til folk som tester biler og til treninger, sier leder i hovedstyret til NMK Gardermoen, Johnny Gravseth, som fikk vite om brannen en halvtime før RB snakket med ham, rett før klokken 21.30, mens han var på branntomta.

– Det har ikke helt sunket inn ennå. Jeg dro med en gang for å se om det virkelig var tilfelle. Vi får samle oss litt og se hvordan vi takler dette her videre. Det reiser seg mange spørsmål, men det får vi ta etterhvert, sier han.

– Har du noen anelse om hva som kan være årsaken?

– Nei, aner ikke. Klubbhuset er nedbrent. Hva som har startet det, har jeg ingen formening om.

Anlegget er bygd opp på dugnad og drives på dugnad.

 

Politiet ønsker tips

– Vi vil sperre av åstedet inntil videre etterforskning kan skje i morgen når brannvesenet er ferdige med etterslokking. Vi ønsker å komme i kontakt med vitner, hvis noen har observasjoner i forbindelse med brannen, sier Alexander Østerhaug, operasjonsleder ved operasjonssentralen i politiet på Romerike.

Brannen ble oppdaget rundt klokken halv ni søndag kveld. Klokken 20.35 ble politiet varslet av brannvesenet

 

Kommentarer til denne saken