Gå til sidens hovedinnhold

Brann i industribygg

Det brenner i et større industribygg i Eidsvoll. Det er satt en sikkerhetssone på 300 meter etter at det er hørt eksplosjoner, opplyser politiet.

Politiet antar at eksplosjonene skyldes gass under trykk inne i bygningen.

– Det er satt en sikkerhetsavstand på 300 meter, men det er ikke annen henstilling til de som bor innenfor området, enn at de skal holde seg inne. Røyken går sørover, som passer med hvor bebyggelsen er, sier operasjonsleder Terje Skaftnes til NTB.

Det er ikke mistanke om at det er noen inne i det brennende bygget, opplyser Skaftnes.

– Slukkingen blir langvarig

Operasjonslederen forteller til Romerikes Blad at det foreløpig kun er en del av det store fabrikkbygget som står i flammer, og at brannvesenet jobber på spreng med å slå ned brannen. Arbeidet vil imidlertid bli langvarig.

– Brannen er definert som «større brann i industribygg». Så får vi se om brannvesenet får forhindret spredning. Brannvesenet har på ingen måte kontroll per nå, så dette blir langvarig, sa Skaftnes til RB i 12-tiden.

Brenner fortsatt «godt»

Klokken 12.37 skriver politiet på Twitter at det fremdeles «brenner godt» i nordre del av bygget.

– I søndre del prøver man ta ut kjøretøy og andre ting som står til lagring, skriver politiet.

Vaktleder ved Øst 110-sentral, Roger Andersen, bekrefter klokka 13.45 at det fortsatt ikke er kontroll på brannen.

– Det pågår fortsatt en betydelig innsats på stedet. 12 enheter fra Øvre Romerike, Nedre Romerike, Oslo og Gardermoen er på plass. Innsatsen kommer til å pågå i lang tid, sier han til RB.

Kommentarer til denne saken