Bråk flere steder: – Eggkasting, hærverk og slåssing

Det har vært svært travelt for politiet lørdag kveld.

DEL

– Det har vært flere henvendelser til Øst politidistrikt enn vanlig. Det har vært en del ordensproblematikk med unge mennesker involvert, forteller operasjonsleder Terje Skaftnes.

Han tror bråket henger sammen med datoen 31. oktober og Halloween.

– Ja, det gjør at det er flere mennesker ute. Vi har hatt henvendelser om eggkasting og dunking på dører og vegger til folk. Det har dessverre vært lite kapasitet for oss til å prioritere det, forklarer operasjonslederen.

Likevel har politiet vært ute i forbindelse med flere meldinger:

  • Klokka 18.50 fikk politiet klager på ansamling av ungdom på Skjetten. – Vi var der med to-tre patruljer i 19-tiden i kveld etter at vi fikk meldinger om ungdom som ødela benker og kastet blomsterpotter. Det var ikke noe pågående da vi kom til stedet, forteller Skaftnes.
  • I 19-tiden hadde mellom 40 og 50 ungdommer samlet seg ved McDonald's i Lørenskog.
  • Klokka 19.50 mottok politiet en melding om ungdommer ved Metro-senteret i Lørenskog som laget bråk og sparket i en rutebuss. I den forbindelse ble det funnet kniv på en av ungdommene, og det ble bortvist 10–12 ungdommer hjemmehørende i Oslo.
  • Klokka 20.10 reiste en lokal patrulje til Jessheim sentrum for å hjelpe en overstadig beruset ungdom.
  • Klokka 21.30 fikk politiet melding om et mulig slagsmål ved Lillestrøm stasjon. Der møtte de 10–15 ungdommer hjemmehørende i Oslo. Disse ble bortvist fra stedet. I forbindelse med det oppdraget oppdaget også politiet en mann som lå på en benk ved bussterminalen. Han fremsto som svært ruset og ble funnet med en stjålet sykkel, et stjålet bankkort og heroin blant annet. Mannen er hjemmehørende i Innlandet og blir anmeldt.
  • Klokka 22.20 mottok politiet melding om ungdomsgjenger ved Lillestrøm videregående skole.
  • Klokka 22.25 var flere ungdommer samlet på Sørumsand stasjon. Der ble en mindreårig jente kjørt hjem til sine foreldre, da hun var beruset. Flere forebyggende patruljer var på stedet.
  • Klokka 22.36 var politiet på Fjellhamar stasjon. Der hadde rundt 15 ungdommer vært samlet og tømt pulverapparat. Da patruljen kom fram, var flere av ungdommene som hadde utført skadeverket forsvunnet fra stedet.
  • Klokka 23 var flere ungdommer samlet på taket av Brånås skole.

I tillegg var politiet på Fjellhamar stasjon i forbindelse med en slåsskamp med flere tenåringer tidligere lørdag kveld.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken