Gå til sidens hovedinnhold

Bombegruppa undersøkte mistenkelig pakke – viste seg å være ufarlig

Artikkelen er over 2 år gammel

TNT-bygget ved Leiraveien i Lillestrøm ble evakuert, etter at en røntgenmaskin oppdaget en mistenkelig pakke.

Mandag kveld ble det dramatisk ved pakkesentralen ikke langt fra Åråsen stadion.

– En ansatt tok kontakt med politiet etter funn av en mistenkelig pakke. Vi har nå kontaktet bombegruppa for å vurdere denne pakken. De er på vei til stedet nå, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt klokken 21.00.

Litt over 22.00 hadde bombegruppa undersøkt gjenstanden og kunne avdramtisere det hele.

– Bombegruppa har undersøkt gjenstanden, funnet ut at den er ufarlig, men har destruert den. Politiet er ferdig på stedet, skrev politiet på sin Twitterkonto klokka 22.07.

Ifølge Dagbladet viste det seg at det var snakk om en designsko:

– Det lå et par sko i pakken. I den ene såla var det noen ledninger, og noe som kunne se ut som en fenghette. I tillegg var det en USB-inngang på siden av såla, som kan ha vært koblet opp mot noen lys, sier Sandberg til Dagbladet.

Politiet lyktes mandag kveld med å komme i kontakt med avsender av pakken, som er en mann fra Østlandet.

– Han hadde hatt skoene på lån, og skulle sende dem tilbake til Paris. Han visste ikke hva det som lå i sålen kunne være, sier Sandberg til Dagbladet.

Hovedkontoret til TNT Norge ligger i Lillestrøm. Selskapet har i dag rundt 150 ansatte og 40 innleide sjåfører. TNT tilbyr et stort utvalg dør til dør ekspressleveringer, og transporterer forsendelser over hele verden via vårt fly- og bilnettverk.