Gå til sidens hovedinnhold

Bolivias regnskog brenner også – ønsker utenlandsk hjelp velkommen

Artikkelen er over 2 år gammel

Massive skogbranner herjer i Amazonas, og også Bolivia-delen av regnskogen rammes. Nå ønsker Bolivia internasjonal hjelp til å håndtere flammene.

I Bolivia er nærmere én million hektar regnskog brent ned, ifølge myndighetene.

Landet har satt inn store styrker for å forsøke å slokke de enorme brannene, men tross innsatsen har brannene doblet seg bare siden torsdag.

– Ingenting er mer dyrebart enn Moder Jord. Hun kan overleve uten oss, men vi kan ikke overleve uten henne, skriver landets president Evo Morales på Twitter.

Bolivianske myndigheter kunngjorde mandag at de vil innkalle til et møte med representanter fra alle landene som er berørt av skogbrannene.

Under G7-toppmøte som foregikk over helgen, ble de store Amazonas-brannene diskutert. Stormaktene på møtet er innstilt på å bistå i arbeidet med å få slokket brannene.

Morales ønsker initiativet velkommen og sier han er innstilt på å samarbeide med andre land i kampen mot flammene.

Brasils president Jair Bolsonaro har ikke vært like positiv til G7-landenes initiativ. Han har beskyldt Frankrikes president Emmanuel Macron for å blande seg inn i Brasils indre anliggender og oppføre seg som en koloniherre.

Amazonasjungelen, verdens største regnskog, ligger hovedsakelig i Brasil. Men regnskogen strekker seg også inn i Peru, Colombia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam og Fransk Guyana.

Kommentarer til denne saken