HJEMMET MITT

Navn: Ingunn Brunstad Ekeberg (50)

Bosted: Fet

Yrke: Interiørarkitekt MNIL og eier- og driver interiørbutikken Moment Interiør i Lillestrøm.

Hvordan havnet du i Fet?

– Jeg flyttet fra Sykkylven for å begynne på kunst- og håndverkskolen, men da jeg ikke kom inn på første forsøk tok jeg noen år på snekkerlinja på Strømmen videregående. Der møtte jeg mannen min Sven, som kommer herfra.

Har du funnet drømmestedet?

Ja, men første gang jeg kjørte over Fetsund-brua og så meg rundt ble jeg skikkelig skuffa. Hvordan kan folk bo her tenkte jeg, som er vant til høye fjell på alle kanter. Mannen min pleier å tulle med at jeg aldri finner veien ut av en skog, jeg trenger fjell for å orientere meg.

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

– Det er et brukshus hvor man alltid kan komme og ha det hyggelig. Det sto ferdig i 1989 og jeg har selv tegnet det for at det skal brukes. Vi er ikke så opptatt av å bytte ut ting, men satser heller på en moderne klassisk stil og har møbler som er like gamle som huset, og som vi selv laget da vi gikk på snekkerlinja. Kjøkkenet for eksempel er laget på Ekeberg møbelfabrikk og er like gammelt som huset.

Du ser bruksverdien i gamle møbler?

– Ja, når noe er planlagt og gjennomført skifter vi det ikke før vi er nødt til det. Det er bedre å kjøpe noe ordentlig til en litt dyrere pris og spare på det, enn alt mulig billigskrap som til slutt ender på toppen av en søppelhaug. Men mye kommer jo også igjen. Se på hagemøblene for eksempel- de er jo blitt shabby chic nå. Du kan også si at vi så litt inn i framtida da vi plukket ut møbler. På den tiden var valnøtt veldig i tiden, men lyst på vei inn. Vi valgte lyst.

Er det typisk for en interiørarktitekt å ha det fint på hjemmebane?

Mange tenker at når jeg kommer på besøk peker jeg på alt som må skiftes ut, men det er langt fra sannheten. Hjemme hos oss er det ikke viktig at det er ryddig i hver krok, men at huset skal brukes. Se på kjøkkenet for eksempel- der mangler vi lister.

Hva tok du utgangspunkt i da du tegnet huset?

– Jeg er veldig opptatt av tak og at rommene skal være pene selv uten møbler. På den tiden hadde alle skråvinduer, mens jeg tegnet et vindu med rund bue som myket opp huset.

Hva liker du best med boligen din?

– Det er stor plass og åpne løsninger. Og at jeg kan gå rett ut i hagen. Naboene har nok rett når de kaller meg en liten grevling, jeg liker å holde på i hagen. Utsikten over Fetsund og brua er også det beste med stedet. Utsikten gir en følelse som ikke kan kjøpes for penger.

Hvilket rom bruker du mest?

– Jeg er vel kanskje mest på kontoret, men liker sofakroken mest. Så liker jeg jo å sitte på terrassen, for det betyr at det er fint vær.

Har du dyr?

To katter: Thea og Lea. Thea er åsens store skrekk og tar alt som er av mus- fugler også, men da får hun kjeft.

Hvilken kjendis hadde du invitert på middag?

– Det måtte blitt en kjendiskokk som kunne laget maten til alle vennene mine som også var invitert.