Er du en av de som har gått til innkjøp av spesielt docking-utgstyr for iPad-er og iPhoner, og som nå er litt irritert siden de nye modellene plutselig ikke lenger passer, skriver Nettavisen.

Vel, du er neppe alene om å sitte der med en lenestol med et hakk som ikke lenger er brukbart.

LADING RETT FRA MØBELET

Da har vi i så fall gode nyheter til deg, for Ikea har nå bestemt seg for å rulle ut en ny trådløs ladeteknologi i møbler fra neste måned.

– Gjennom forskning og besøk hjemme hos folk, har vi funnet ut at folk hater kabelkaos. Folk bekymrer seg for å ikke finne igjen laderen og gå tom for strøm. Gjennom ny innovasjon, som integrerer trådløs lading i møblene hjemme, vil vi gjøre livet enklere, sier Jaenette Skelmose i Ikea.

Rett nok blir det færre kabler på bordet, men det skal nevnes at selv om selve ladingen til mobilen er trådløs, må selvsagt fortsatt selve laderen få strøm fra veggen. Dermed er det møblene dine som får kabler.

Prisen for møbler med integrert lader antas å bli rundt 200 kroner høyere enn for de uten.

TAR SIDE I STANDARDKRIG

Kredittkortene du sparer penger på å bruke

Dermed kaster Ikea seg inn debatten om hvilken trådløs ladestandard som skal benyttes. Løsningen de støtter er «Qi» fra Wireless Power Consortium (WPC) - som blant annet støttes av nye Samsung-modeller som den nylanserte Galaxy S6.

Ifølge Wall Steet Journal vil også Ikea tilby oppgraderinger til eksisterende møbler for 34 dollar - antageligvis rundt 300 kroner.

Hva med en lampe med integrert trådløs lader?

Denne saken er levert av Nettavisen!