Lyst på et hotell?

NEDLAGT: Hanskollen transittmottak i Hurdal ble nedlagt nå i juli, etter fire års drift. Eierne har nå lagt ut det tidligere hotellet for salg.

NEDLAGT: Hanskollen transittmottak i Hurdal ble nedlagt nå i juli, etter fire års drift. Eierne har nå lagt ut det tidligere hotellet for salg.

Artikkelen er over 5 år gammel

Blar du opp 7,9 millioner kroner kan du kjøpe et hotell med 30 rom og 100 sengeplasser.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Tidligere Hanskollen Hotell i Hurdal er lagt ut for salg etter at transittmottaket ble nedlagt nå i juli. Det har et bruttoareal på 2.250 kvadratmeter og består av spisesal, peisestue, flere saler og grupperom.

Åpen for det meste

Det er Elisabeth Hol Hognestad fra Stabekk, med selskapet Hurdal Eiendom AS, som eier Hanskollen. Hun kjøpte det for seks år siden, men ønsker nå å selge.

– Vi har fått noen henvendelser, men nå har det vært sommerstille. Hva lokalene blir brukt til, eller hvem som er mulige kjøpere, har jeg ingen anelse om. Vi får vente og se, og er åpne for det meste, sier eier Elisabeth Hol Hognestad til Romerikes Blad.

– Utleie kan også være en mulighet, om det viser seg at ingen vil kjøpe, legger hun til.

Nedlagt transittmottak

Siden 1. juli 2008 har det vært transittmottak på Hanskollen, hvor de har hatt 130 plasser til asylsøkere.

Før jul investerte Hognestad 2,7 millioner kroner i et nytt lokalt renseanlegg, for å sikre videre drift av transittmottaket, men slik ble det ikke. Siden det kommer færre asylsøkere hit til landet, så UDI seg nødt til å redusere antall mottak. Transittmottaket ble derfor nedlagt nå i juli, og 30 personer mistet jobben.

– Det var fryktelig synd etter å ha gjort en så stor investering. Vi hadde håpet å kunne leie ut til dem lengre, sier Hol Hognestad.

Håper på videre drift

Hanskollen ligger midt i bakken til Hurdal skisenter.

– Vi håper på en drift som også kan gi gjester til vårt skianlegg, men det er ikke enkelt å få til i dag. Det finnes mange eksempler på gamle, tomme hoteller, sier daglig leder Steinar Tømta i Hurdal skisenter. De drev selv hotellet fram til 1992.

Selger samtlige skoler

Om ikke et hotell i Hurdal skulle friste, har Hurdal kommune samtidig lagt ut samtlige av kommunens tre skoler for salg.

Dette er Kjerkekretsen skole, Strømmen skole og Hurdal ungdomsskole, som til sammen består av 7000 kvadratmeter bygningsmasse, 61 mål tomt og en samlet prisantydning på 14,3 millioner kroner.

Artikkeltags