Sammen med to andre konkurrerer hun om en premie på 50.000 kroner.

– Jeg synes jo det er helt fantastisk gøy, sier Torill Øye.

For to år siden fikk hun ideen om å bygge opp en ny hage på uteplassen ved huset sitt på Rasta. Ideen ble fort til virkelighet, og nå har hagen hennes kommet til i finalen i Bergene Holms kåring i kategorien «uterom».

– Jeg ville starte et eget prosjekt. Det har vært gøy å få til noe på egenhånd og se hvordan tiden jeg har lagt i det, har gitt resultater, forteller Øye om prosjektet.

Ødelagt plen

Da hun flyttet inn i rekkehuset på Rasta, var selve boligen ferdig oppusset, men uteområdet hadde fortsatt potensiale og noe arbeid sto igjen.

– Allerede første gangen jeg så huset, la jeg merke til den ødelagte gressplenen. Det lå masse steiner og grus overalt, og verandaen var dårlig, sier hun.

Istedenfor å irritere seg over uteområdets dårlige stand, tok 44-åringen fatt i spaden og satte i gang arbeidet. Hun engasjerte hagedesigneren Peter Verliin for å få hjelp med å tegne skisser og sette opp en plan. Ved hjelp av venner og naboer fikk hun vekk de verste steinene, og en innleid snekker ordnet verandaen.

En impuls

Det å sende det ferdige resultatet inn som søknad for inspirasjonsprisen, var ikke et planlagt stunt.

– Jeg surfet på nettsidene til interiørmagasinet «Vi i villa», og der så jeg en reklame for konkurransen til Bergene Holm. Jeg sendte inn bildene mine samme dagen, det var en impuls, forteller Øye om dagen hun bestemte seg for å melde seg på konkurransen om Inspirasjonsprisen.

Tøff konkurranse

Inspirasjonsprisen blir delt ut av Bergene Holm AS for femte år på rad. I år var det 120 påmeldte i fem forskjellige kategorier; eksteriør, interiør, uterom, barnas trepris, og åpen klasse. En jury har plukket ut de beste kandidatene, og har nå endt opp med tre deltakere i finalen. Juryformann Tone Bente Bergene Holm forteller om en tøff konkurranse.

– I kategorien «uterom» hadde vi rundt 50 kandidater. Når vi velger ut de beste, ser vi på materialbruk, gjennomføring, kreativitet og ikke minst skal det ferdige produktet være inspirerende for andre, sier Bergene Holm.

Nå skal det hele avgjøres gjennom avstemning på facebook, der alle tre finalistene er representert med bilde og beskrivelse. Dommen faller neste mandag.

– Det hadde selvfølgelig vært kjempegøy å vinne, kanskje jeg skal invitere alle de som har stemt til en terassefest da, fleiper Øye.

Stem på Torill her!

– Planlegg godt

Til de som vil starte oppussing av hagen denne sommeren, har hun følgende oppfordring:

– Det er viktig med en plan over arbeidet. Når du har planlagt alt går det så mye lettere. Og det er så gøy å se hvordan det gir resultater etterhvert, sier hun.

– Gode løsninger

Juryformann Tone Bente Bergene Holm er helt klar på hvorfor Øye ble valgt ut.

– Hun var en artig representant. Hun har benyttet arealet utenfor huset sitt veldig godt, og var kreativ i sine løsninger, sier hun.

44-åringen selv er spent på hvordan avstemningen på facebook vil gå, og håper på flere stemmer før fristen på mandag. Nå har Øye 167 stemmer på Bergene Holms facebooksider.

– Det ville vært utrolig gøy å vinne. Jeg har lagt mye tid og krefter på dette, så det ville absolutt vært fantastisk, sier hun.