Hvitmalt til over 8 mill.

POPPER OPP PÅ ROMERIKE: Riis Bygg AS satser alle kort på herskapelige eneboliger, og har i løpet av syv år bygget 60 boliger i samme stil. Planen videre er å bygge 10 til 12 tilsvarende boliger hvert år. FOTO: MARIANNE ENGER

POPPER OPP PÅ ROMERIKE: Riis Bygg AS satser alle kort på herskapelige eneboliger, og har i løpet av syv år bygget 60 boliger i samme stil. Planen videre er å bygge 10 til 12 tilsvarende boliger hvert år. FOTO: MARIANNE ENGER

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lokal utbygger har suksess med luksusboliger.

DEL

54 eneboliger er solgt i prisklassen over 4,5 millioner kroner i Skedsmo og Lørenskog i løpet av det siste året. Og en lokal utbygger bidrar stort i statistikken med sine herskapelige hus.

Merkevare

De er populære og ligger i det høyere prissjiket for eneboliger på Romerike.

Ikke alle helt like, men hvite er de, formen symmetrisk og alle med et herskapelig preg.

I løpet av snart sju år har Riis Bygg AS bygget nærmere 60 slike boliger på Nedre Romerike, og flere blir det.

Firmaet bygger kun på egne tomter, og de siste fem åra har de kun konsentrert seg om det som nærmest har blitt en merkevare.

– Er stadig på utkikk etter tomter, gjerne tilsvarende denne, sier Pål Sindre Amundsen i Riis bygg AS.

Slektninger

Sammen med Petter Andre Aure i Aktiv Eiendomsmegling står han i Lindeveien 9 på Kjenn.

Et eldre hus skal rives og nytt bygges. Salgsplakaten ved innkjørselen viser planen videre.

Nok et hvitmalt herskapelig hus skal se dagens lys, og det med en prisantydning på 8,49 millioner kroner.

At det planlagte huset har mange "slektninger" på Nedre Romerike er ikke vanskelig å se, men det er ingen tvilling.

Størrelsen varierer, og utforming tilpasses hver enkelt tomt og område.

Smigret av kopiering

I løpet av seks måneder har Riis Bygg AS solgt og levert tre hus i Lillestrøm, to på Strømmen, et på Rasta og to på Fjellhamar.

Ytterligere to skal snart legges ut for salg på Strømmen med en prisantydning på cirka seks millioner kroner.

Og selv om husene er karakteristiske og utbyggerens "eneste" vare, har de foreløpig tilgode å få sitt eget navn.

– Har ikke funnet et navn som passer, men vi klarer oss fint uten. Er ikke en typisk ferdighusleverandør, selv om husene leveres 100 prosent nøkkelferdige. Og når vi mener nøkkelferdig, er alt ferdig. Kjøper skal slippe å måtte tenke på å sparkle, fuge, male, beise, legge plen, plante hekk, asfaltere og legge brostein etter innflytting, sier Amundesen.

Åtte i gata

Etter at det første huset ble bygget i Lillestrøm for snart sju siden, har andre utbyggere latt seg inspirere, og oppført kopier.

– Og det er selvfølgelig smigrende, men samtidig trist at folk ikke er mer oppfinnsomme. Ser at utbyggerne som har prøvd seg med kopier ikke overlever i lengden. Og det mener jeg er et resultat av kortsiktig tenkning. Hos oss dreier alt seg om kvalitet og holdbarhet, sier Amundsen, som opprinnelig kommer fra Fetsund, og er nå bosatt i Lillestrøm.

At han står bak åtte herskapelige hus i gata der han bor, innenfor et område på 300 til 400 meter, ser han på som en tillitserklæring.

Stor interesse

Petter Andre Aure har stått for salget av de fleste Riis-husene, og kan fortelle om stor interesse, raske salg og at flere er solgt over prisantydning.

– Selv om dette er boliger i høy prisklasse, har jeg ennå til gode å sitte igjen med et hus som er vanskelig å selge. Mange er etter hvert villige til å betale mer for å få alt ferdig og høy standard. Og erfaringen tilsier at det finnes godt med kjøpere til såpass dyre boliger på Romerike, om beliggenhet, standard og innhold er tilfredstillende, sier Aure.

For samme utbygger solgt Aure fire herskapelige eneboliger sist sommer. Tre av kjøperene var romerikinger.

– 54 eneboliger er solgt i prisklassen over 4,5 i Lørenskog og Skedsmo i løpet av de 12 siste månedene. Riis Bygg står for cirka 50 prosent av salgene av eneboligene over 6 millioner, sier Aure.

Moderne må også moderniseres

Husenes utrykk er et resultat av å studere trehus bygget på 1930-tallet og tidligere.

Stasjonsbygningen i Lillestrøm er en inspirasjonskilde.

– Ved å studere gamle trehus i nærområdet og i Oslo, har jeg prøvd å gjenskape datidens symmetri, harmoni og herskapelige preg. Stasjonsbygningen i Lillestrøm har også dette symmetriske uttrykket, og gitt meg inspirasjon, sier Amundsen,

Videre forteller han selv klassiske boliger må justeres etterhvert som trendene endrer seg. Men da er det snakk om interiøret.

– Noen justeringer må til etterhvert som nye hus bygges. Kaffefargene med og uten melk, er for eksempel byttet ut med nærmest hvite vegger, sier han.

Artikkeltags